Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Άλλαξε και επίσημα η διάρκεια της ισχύος του

cf80ceb9cf83cf84cebfcf80cebfceb9ceb7cf84ceb9cebacf8c ceb5cebcceb2cebfcebbceb9ceb1cf83cebccebfcf8d ceaccebbcebbceb1cebeceb5 cebaceb1
facebookpistopoihtiko emboliasmoy

Αλλάγές στην χρονική διάρκεια των πιστοπιοητικών εμβολιασμού και νόσησης περιλαμβάνει η νέα ΚΥΑ για τον κορονοϊό

Με μια βασική αλλαγή που αφορά την χρονική διάρκεια της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και του πιστοποιητικού νόσησης εκδόθηκε η τελευταία ΚΥΑ για τα μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ Β 1547), τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πλέον ισχύουν έως εννέα μήνες, από τους επτά που ισχύει μέχρι σήμερα. Αναφορικά με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει με μονοδοσικό εμβόλιο και αυτό το πιστοποιητικό θα ισχύει για εννέα μήνες μετά την ενισχυτική δόση.

Υπενθυμίζεται ότι την αλλαγή στη διάρκεια ισχύος των δύο πιστοποιητικών είχε προαναγγείλλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας ότι η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της ενοποίησης των χρόνων διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού και του πιστοποιητικού νόσησης μετά από σύσταση της Κομισιόν.

Τι αλλάζει με το πιστοποιητικό νόσησης και το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αναλυτικά οι πλήρως εμβολιασμένοι θα θεωρούνται: Όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο (2) δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην ΚΥΑ αναφέρεται: «Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα (9) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση»

Αναφορικά με το πιστοποιητικό νόσησης αυτό επεκτείνεται στους 6 μήνες από τους τρεις που ίσχυε μέχρι σήμερα

Σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης στην ΚΥΑ υπενθυμίζεται ότι εκδίδονται:

α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο,

β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Για τα πιστοποιητικά νόσησης αναφέρεται παράλληλα ότι πλέον «η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο».

Τα εν λόγω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του ατόμου είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 182 του ν.4876/2021.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ΚΥΑ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.