Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Εφικτή η εφαρμογή του μέχρι το καλοκαίρι – Πώς θα λειτουργεί

cf80ceb9cf83cf84cebfcf80cebfceb9ceb7cf84ceb9cebacf8c ceb5cebcceb2cebfcebbceb9ceb1cf83cebccebfcf8d ceb5cf86ceb9cebacf84ceae ceb7 ceb5
facebookaerodromio

Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό δεν θα υπάρχει για να διαχωρίσει τους πολίτες -γι’ αυτό ακριβώς δεν θα αφορά μόνο τους εμβολιασθέντες αλλά και αυτούς που φέρουν αρνητικό τεστ ή έχουν αναρρώσει από κορονοϊό

Χρήσιμες απαντήσεις για την πρακτική εφαρμογή της ελληνικής πρότασης για το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» που υιοθέτησε η Κομισιόν έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β.Ελλάδας Κώστας Καγκελίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Καγκελίδη η διαλειτουργικότητα των δεδομένων υγείας δεν είναι κάτι καινούριο για την Ε.Ε αφού εφαρμόζεται ήδη τα τελευταία 12 χρόνια. Όπως τόνισε, με τη χρήση του διαδικτύου και της κρυπτογραφίας και με βάση την τήρηση του υπάρχοντος θεσμικού και νομικού πλαισίου το συγκεκριμένο πιστοποιητικό δεν θα υπάρχει για να διαχωρίσει τους πολίτες -γι’ αυτό ακριβώς δεν θα αφορά μόνο τους εμβολιασθέντες αλλά και αυτούς που φέρουν αρνητικό τεστ ή έχουν αναρρώσει από κορονοϊό- αλλά για να διευκολύνει την κινητικότητα ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ένωσης.

Όσον αφορά τη δυνατότητα να τεθεί σε λειτουργία το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» ως το καλοκαίρι, ο κ. Καγκελίδης του οποίου η εταιρία έχει αναλάβει το ανάλογο πιστοποιητικό για την Ιρλανδία, εκτίμησε πως είναι εφικτό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδας επανέλαβε αυτό που έχουν ήδη υπογραμμίσει εκπρόσωποι της Κομισιόν και του υπ. Τουρισμού πως το πιστοποιητικό, που θα υπάρχει και σε έντυπη μορφή, δεν θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα. Η χρήση του θα ανασταλεί μόλις βγούμε από την πανδημία.

[embedded content]

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με την πλάτη στον τοίχο το ΕΣΥ: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ – Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *