ΠΟΕΔΗΝ: Γίνονται ρουσφέτια και στους εμβολιασμούς – Λιγότερες δόσεις εμβολίου στα νησιά

cf80cebfceb5ceb4ceb7cebd ceb3ceafcebdcebfcebdcf84ceb1ceb9 cf81cebfcf85cf83cf86ceadcf84ceb9ceb1 cebaceb1ceb9 cf83cf84cebfcf85cf82 ceb5
facebooknosokomeio 8

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Καταγγελίες για ρουσφέτια και στους εμβολιασμούς καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει «σε νοσοκομεία των νησιών πήγαν λιγότερες δόσεις εμβολίου και δεν έφθασαν για το προσωπικό που ήταν στις λίστες».

Όπως τονίζει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος στο Νοσοκομείο της Χίου «δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό 368 συνάδελφοι. Οι δόσεις του εμβολίου που έφθασαν στο νοσοκομείο ήταν για 240 υπαλλήλους. Παρ ότι λίγα τα εμβόλια προηγήθηκαν άτομα που δεν έπρεπε να εμβολιαστούν όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Σε όσους συναδέλφους δεν έγινε ο εμβολιασμός τους είπαν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πότε θα γίνει και πόσο θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός τους».

Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Όσον αφορά στο νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς επίσης και στις άλλες μονάδες υγείας του νησιού της Μυτιλήνης «δήλωσαν συμμετοχή 458 εργαζόμενοι. Έφθασαν 215 δόσεις εμβολίου. Όσοι πρόλαβαν έκαναν. Τους υπόλοιπους είπαν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να πάρουν σειρά. Που είναι τα εμβόλια; Για τους υγειονομικούς δεν φθάνουν. Ειδικά στα νησιά. Μαθαίνουμε ότι γίνονται ρουσφέτια και στους εμβολιασμούς. Σε εμβολιαστικά κέντρα νοσοκομείων προηγήθηκαν πολλά άσχετα άτομα. Και μάλιστα νέοι», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Και προσθέτει: «Έχουμε στοιχεία. Εάν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι θα είχε εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό που δήλωσε συμμετοχή στα νησιά. Τώρα ήρθαν κάποιες δόσεις εμβολίων στα δύο εν λόγω νησιά όχι για το προσωπικό, αλλά για τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 85 ετών. Με το σταγονόμετρο τα εμβόλια. Οι υγειονομικοί που δεν ήταν τυχεροί και δεν έκαναν το εμβόλιο δεν κινδυνεύουν περισσότερο από όσους το έκαναν από τη πίσω πόρτα;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση: «Του έλεγα “όχι”, αλλά δεν σταματούσε»

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *