Ποια… πανδημία; Τα κέρδη της Microsoft σημειώνουν αύξηση που αγγίζει το 44%!

cf80cebfceb9ceb1 cf80ceb1cebdceb4ceb7cebcceafceb1 cf84ceb1 cebaceadcf81ceb4ceb7 cf84ceb7cf82 microsoft cf83ceb7cebcceb5ceb9cf8ecebd

Αν και η πανδημία του COVID-19 επηρέασε αρνητικά όλη την ανθρωπότητα, ωστόσο οι περισσότερες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες επωφελήθηκαν της κατάστασης σε οικονομικό επίπεδο. Το γεγονός ότι μάθαμε έννοιες όπως η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία, οι οποίες μέχρι πριν από μερικούς μήνες μας ήταν παντελώς άγνωστες, έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, βοήθησε αρκετές εταιρείες να εκτοξεύσουν τις πωλήσεις τους. Από αυτή την κατηγορία των… «ευνοημένων» δεν θα μπορούσε να λείπει η Microsoft, η οποία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2020 σημείωσαν αύξηση της τάξης του 19% (41.7 δισεκατομμύρια δολάρια). Μάλιστα, τα κέρδη της εταιρείας που ίδρυσε ο Bill Gates ξεπέρασαν το 44%, φτάνοντας στα 15.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

microsoft logo laptop 3802

Η παραπάνω επίδοση ξεπέρασε και τις αισιόδοξες προβλέψεις ορισμένων αναλυτών της Wall Street, οι οποίοι εκτίμησαν ότι ο κολοσσός της τεχνολογίας θα έφτανε σε έσοδα τα 41.05 δισεκατομμύρια. Φυσικά, η τεράστια επιτυχία της Microsoft δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση, καθώς το cloud και οι digital υπηρεσίες οδηγούν την εταιρεία. Από τη στιγμή που η τηλεργασία αποτελεί ένα πολύ μεγάλο trend που δεν θα τελειώσει εύκολα είναι βέβαιο ότι τα ταμεία της Microsoft θα εξακολουθούν να γεμίζουν για πολλούς μήνες ακόμη. Και φυσικά τα τολμηρά σχέδια της Microsoft δεν σταματούν εδώ, καθώς ο CEO της, Satya Nadella είχε δηλώσει ότι η εταιρεία του εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του cloud της επόμενης δεκαετίας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *