Πορεία μαθητών στη Θεσσαλονίκη : «Οι απειλές και η Νίκη Κεραμέως δεν μας φοβίζουν»

cf80cebfcf81ceb5ceafceb1 cebcceb1ceb8ceb7cf84cf8ecebd cf83cf84ceb7 ceb8ceb5cf83cf83ceb1cebbcebfcebdceafcebaceb7 cebfceb9 ceb1cf80

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μαθητές των σχολείων της πόλης, αντιδρώντας στα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό που έχει καθορίσει το υπουργείο Παιδείας.

«Οι απειλές και η Νίκη Κεραμέως δεν μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Θέλουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία» και «δε μας φοβίζουν οι απειλές της κυβέρνησης για πραγματοποίηση μαθημάτων τα Σαββατοκύριακα» τόνισαν επίσης στην συγκέντρωση, που έγινε αρχικά στο Άγαλμα Βενιζέλου. thess2

Κρατώντας πανό, φορώντας μάσκες και φωνάζοντας συνθήματα οι μαθητές ζήτησαν μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, καθώς και προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας.

Όπως σημειώνουν οι μαθητές, δεν ήταν ποτέ κατά της χρήσης μάσκας, ωστόσο υπογραμμίζουν πως με τον αριθμό των μαθητών δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις μέσα στις σχολικές αίθουσες. Επίσης, τονίζουν την ανάγκη να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους σχολικούς χώρους.

Τη σημερινή κινητοποίηση των μαθητών στηρίζει η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και η ΕΛΜΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *