Πούτιν: Τομή η συνεργασία της Ρωσίας με την AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

cf80cebfcf8dcf84ceb9cebd cf84cebfcebcceae ceb7 cf83cf85cebdceb5cf81ceb3ceb1cf83ceafceb1 cf84ceb7cf82 cf81cf89cf83ceafceb1cf82 cebcceb5
AP 20224533903035

Μια ιστορική στιγμή όσον αφορά τις ενέργειες που γίνονται στον «πόλεμο» ενάντια στον κορονοϊό είχε καταγραφεί πριν λίγες ημέρες, όταν AstraZeneca και Ρωσία ανακοίνωσαν κοινές κλινικές δοκιμές, στις οποίες θα συνδυάζονται τα εμβόλιά τους κατά της Covid-19. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ελπίζει στην επιτυχή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, την οποία χαρακτηρίζει «τομή».

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με αφορμή την υπογραφή μνημονίου προθέσεων στον τομέα της προστασίας από την Covid-19, μεταξύ του επιστημονικού κέντρου «Γκαμαλέι», του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund- RDIF) και των εταιρειών R-Pfarm και AstraZeneca .

«Σας συγχαίρω και εκφράζω την ελπίδα ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχής», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στην Ιαπωνία, όταν πριν από πολλά χρόνια η κυβέρνηση αυτής της χώρας είχε -όπως είπε- εκφράσει αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα της χρήσης του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του.

«Τότε οι πολίτες της Ιαπωνίας έπεισαν την ηγεσία της και το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε αποτελεσματικά σε πολλές χώρες του κόσμου, φέρνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Όπως επισήμανε, η συνεργασία των Ρώσων επιστημόνων με την AstraZeneca θα προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια τομή στην συνεργασία όχι μόνο στο θέμα του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και στον τομέα μιας σειράς ζωτικής σημασίας σημαντικών φαρμάκων.

Τέλος, εξήρε την επενδυτική δραστηριότητα της AstraZeneca, η οποία δραστηριοποιείται -όπως είπε- αρκετά χρόνια στη ρωσική αγορά, υλοποιεί επιτυχώς διάφορα επενδυτικά προγράμματα και χρηματοδοτεί κοινές έρευνες και την κατάρτιση στελεχών.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *