Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στην πιλοτική δίκη για τα αναδρομικά συνταξιούχων στο Ελεγκτικό Συνέδριο

cf80cf81ceb1ceb3cebcceb1cf84cebfcf80cebfceb9ceaeceb8ceb7cebaceb5 ceb7 cf83cf85ceb6ceaecf84ceb7cf83ceb7 cf83cf84ceb7cebd cf80ceb9cebb
facebookelegktiko14121sk

Συζητήθηκε στο Δ´ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου μια εκ των τεσσάρων υποθέσεων των συνταξιούχων που είχαν προγραμματισθεί για σήμερα και έχει το αρακτήρα πιλοτικής δίκης, σύμφωνα με το νόμο 4700/2020.

Σημειώνεται, ότι λόγω πανδημίας, η συνεδρίαση δεν ήταν δημόσια στο ακροατήριο, αλλά οι συνήγοροι κατέθεσαν δηλώσεις ότι συναινούν να διεξαχθεί η δίκη, χωρίς να αγορεύσουν.

Να εκδοθεί προδικαστική απόφαση προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης αυτής, λόγω ελλείψεων των στοιχείων που είχαν προσκομιστεί και είναι αναγκαία για το σχηματισμό πλήρους εικόνας της εκκρεμούς υπόθεσης, ζήτησε ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αντώνιος Νικητάκης.

Στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει συνταξιούχοι του Δημοσίου τομέα, που διεκδικούν αναδρομικά διαφορές στις συντάξεις τους λόγω των περικοπών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έως το περασμένο έτος. Οι διεκδικήσεις κατά περίπτωση και κατηγορία των τέως απασχολουμένων υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα αφορούν την χρονική περίοδο 2011 έως 2020.

Σχετικά με τις τρεις ακόμη υποθέσεις που επρόκειτο να συζητηθούν σήμερα, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου δεν προσκόμισε δήλωση ότι συναινεί να δικαστούν χωρίς ακροαματική διαδικασία. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για να συζητηθεί μια υπόθεση με την μέθοδο των δηλώσεων πρέπει όλα τα διάδικα μέρη να συναινέσουν. Κατα συνέπεια, οι τρεις υποθέσεις οδηγήθηκαν σε αναβολή για τις 11 Μαρτίου 2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *