Πρεμιέρα τη Δευτέρα για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

cf80cf81ceb5cebcceb9ceadcf81ceb1 cf84ceb7 ceb4ceb5cf85cf84ceadcf81ceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd ceb7cebbceb5cebacf84cf81cebfcebdceb9
facebookktirio
Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου: O υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, μίλησε αναφορικά με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου, που τίθεται σε ισχύ από αύριο Δευτέρα.

«Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου είναι ένας ηλεκτρονικός φάκελος με όλες τις πληροφορίες για ένα κτήριο, για ένα διαμέρισμα, για το οικόπεδο. Δηλαδή περιλαμβάνει όλες τις άδειες, όλα τα σχέδια, πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, τίτλους ιδιοκτησίας, πίνακα κατανομών της πολυκατοικίας. Τώρα είναι σκόρπια και παντού. Για να υπάρχει ταχύτητα, ασφάλεια και για να μειωθεί η γραφειοκρατία, μπαίνουμε και για τα ακίνητα στην ψηφιακή εποχή», είπε ο κ. Ταγαράς.

Σε ό,τι αφορά στο διαδικαστικό, ο ίδιος είπε «Έχουμε δύο κατηγορίες ακινήτων. Για αυτά που είναι δημόσια κτήρια, ο χρόνος που πρέπει να υποβληθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι πέντε χρόνια. Για όλα τα άλλα ακίνητα, όταν θα χρειαστεί να γίνει μεταβίβαση του ακινήτου θα πρέπει να προηγηθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου. Για οποιαδήποτε μεταβίβαση θα πρέπει να δημιουργείται ο ηλεκτρονικός φάκελος. Ισχύει από αύριο, 1η Φεβρουαρίου».

«Είναι μια διαδικασία που εξελίσσουμε με καθυστέρηση στην πατρίδα μας, προς όφελος του πολίτη. Το κόστος είναι άπαξ και τα οφέλη συνεχή. Μεταξύ των μηχανικών υπάρχει ελεύθερη διαπραγμάτευση και τα κόστη έχουν μειωθεί. Η αγορά θα λειτουργήσει και εδώ και θα πέσουν τα κόστη. Ο ψηφιακός και ενιαίος χάρτης που αφορά στα ακίνητα θα δίνει όλες τις πληροφορίες στον πολίτη από τον υπολογιστή του, χωρίς να ταλαιπωρηθεί κανείς», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

Σε ό,τι αφορά στην υποβολή των δικαιολογητικών των δηλώσεων αυθαιρέτων, που η υποβολή τους λήγει από τις 8 Φεβρουαρίου και μετά, ο κ. Ταγαράς αποκάλυψε μιλώντας στο Mega, ότι θα δοθεί ένας χρόνος παράταση.

Δείτε το ρεπορτάζ:
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Η σοκαριστική απολογία του προπονητή – «Ήταν μια κοπελάρα…»

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *