Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

cf80cf81cebfceb5ceb9ceb4cebfcf80cebfceafceb7cf83ceb7 cebcceb7cf84cf81cebfcf80cebfcebbceafcf84ceb7 ceb4ceb7cebcceb7cf84cf81ceb9ceac
facebookignatios arnites iereis

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος καλεί τους αρνητές ιερείς να συμμορφωθούν.

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, με επείγον εγκύκλιο σημείωμά του στους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, επανήλθε στο θέμα της στάσης κληρικών και ιερέων απέναντι στην πανδημία και τον εμβολιασμό.

Ο Σεβασμιότατος καλεί τους ιερείς να συμμορφωθούν και χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις συμπεριφορές ορισμένων, που με τη στάση και τα λόγια τους για μη εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, προξενούν τεράστια ζημιά στους πιστούς.

Ολόκληρο το Σημείωμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος

Θέμα: «Απαγόρευση τοποθετήσεων για τον μη εμβολιασμό για την νόσο covid-19»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί,

Με το υπ. αριθμ, πρωτ. 724/26/8/2021 Εγκύκλιο Σημείωμά μου, τον περασμένο Αύγουστο, απευθύνθηκα με τρόπο πατρικό και παραινετικό προς όλους σας για την δύσκολη κατάσταση που συνεχίζεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 και τον εμβολιασμό σας. Ατυχώς, αναγκάζομαι, ως μη ώφειλε, να επανέλθω, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής και υπομονής για περιπτώσεις απαράδεκτης στάσης συμπρεσβυτέρων μας που προξενούν τεράστια ζημία στους αδελφούς μας πιστούς.

Από τούδε και στο εξής απαγορεύουμε αυστηρότατα κάθε αναφορά στην ασθένεια covid-19 και στον μη εμβολιασμό, είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση, καθώς επίσης και στα πλαίσια της εξομολόγησης και της προσωπικής επικοινωνίας σας με τους ενορίτες σας. Όπου, μέσω των πιστών, πληροφορηθούμε ότι δεν τηρείται αυτή η απαγόρευση θα επεμβαίνουμε προσωπικά επιβάλλοντας κυρώσεις, με πρώτες την άρση της ευλογίας να κηρύττετε και να εξομολογείτε.

Επίσης, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει, θα εξετάσουμε προσωπικά, μία προς μία, τις περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι για την θανατηφόρα νόσο της συνεχιζομένης πανδημίας.

Ελπίζουμε ότι θα συμμορφώσετε όλοι στις παραπάνω εντολές μας και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα-δολοφονία: Το μαχαίρι των 33 εκατ. και η κρυψώνα – «Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία: Τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» και την Αττική

Αλεξανδρούπολη: Αυτή είναι η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *