Προειδοποίηση Ρέτσου για νησιά με χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού – Κίνδυνος για την τουριστική σεζόν

cf80cf81cebfceb5ceb9ceb4cebfcf80cebfceafceb7cf83ceb7 cf81ceadcf84cf83cebfcf85 ceb3ceb9ceb1 cebdceb7cf83ceb9ceac cebcceb5 cf87ceb1cebc
facebookgreece

«Καμπανάκι» για τα νησιά με χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού έκρουσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο πλαίσιο της τουριστικής περιόδου, επισημαίνοντας ότι η συνέπεια των χαμηλών επιπέδων εμβολιασμού θα είναι η αρνητική εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, όταν τα νησιά αυτά έχουν ανάγκη τον τουρισμό για τις οικονομίες τους. 

Ερωτηθείς για χαμηλή συμμετοχή στους εμβολιασμούς σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως η Ζάκυνθος η Κεφαλονιά, κι η Μυτιλήνη και αν αυτό θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την τουριστική κίνηση, ο κ. Ρέτσος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού γνωρίζουν πολύ καλά ότι το συντριπτικό ποσοστό του ΑΕΠ στα νησιά προέρχεται από τον τουρισμό, στο Ιόνιο άνω του 75% στο Νότιο Αιγαίο φτάνει το 95% και αντιλαμβάνονται ότι για να αρχίσουμε να έχουμε τουριστικές ροές πρέπει να μπούμε στο «πράσινο χρώμα» του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) κι αυτό μπορεί να γίνει σαφώς μόνο με την πτώση των κρουσμάτων.

«Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα που θα δοθεί η δυνατότητα, θα αυξηθεί η συμμετοχή τους στον εμβολιασμό, αν όχι υπάρχει κίνδυνος, πέραν των συνεπειών της πανδημίας, να είναι αρνητική η εξέλιξη της τουριστικής σεζόν. Από τη στιγμή που θα τους δοθεί η δυνατότητα για το εμβόλιο θα το κάνουν σε μεγάλο ποσοστό, όπως θα δούμε το επόμενο διάστημα» σχολίασε.

«Στόχος μας είναι να προστατέψουμε το brand της χώρας» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. «Θα είμαστε πρωταγωνιστές της ανάκαμψης» επισήμανε για τον τουριστικό κλάδο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ξεκαθάρισε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις επιθυμούν να λειτουργήσουν όπως πέρυσι με ασφάλεια, για επισκέπτες, κατοίκους εργαζόμενους, με μια χρονιά – πρόκληση για τον κλάδο όπως το 2021.

«Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες του» σημείωσε ο κ. Ρέτσος, αλλά διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για αυτόματη διαδικασία, αλλά για μια πολύπλοκη μηχανή, η οποία χρειάζεται χρόνος, αρκετές εβδομάδες για να λειτουργήσει.

«Με δεδομένο ότι η πανδημία συνεχίζει, κάθε πρόβλεψη για το μέλλον είναι παρακινδευμένη, δεν υπάρχει λόγος ποσοτικών στόχων. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών και την προσωπική μας υπεύθυνη στάση» επισήμανε.

Ο ελληνικός τουρισμός, σχολίασε ο Γιάννης Ρέτσος, έχει γερά θεμέλια βαθιές, ρίζες, αποθέματα δύναμης και γνώσης, που μας επιτρέπουν να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με ελπίδα και ασφάλεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Μην ξεχνάμε τις φρικαλεότητες της Ελλάδας»: Τουρκική πρόκληση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *