Προκλητικό δημοσίευμα από τη Γενί Σαφάκ: «Η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά»

cf80cf81cebfcebacebbceb7cf84ceb9cebacf8c ceb4ceb7cebccebfcf83ceafceb5cf85cebcceb1 ceb1cf80cf8c cf84ceb7 ceb3ceb5cebdceaf cf83ceb1cf86
AP 20206414311869 1

Στον ισχυρισμό περί μεταφοράς Ελλήνων στρατιωτών στο Καστελόριζο με πλοίο της γραμμής, που διατύπωσαν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, επιμένει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, υποστηρίζοντας πως δημιουργήθηκε έτσι δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρει το Sigmalive, επικαλούμενο το ΚΥΠΕ, η τουρκική εφημερίδα επικαλείται εκτιμήσεις ειδικών βάσει των οποίων  η Ελλάδα μεταφέροντας στρατιώτες στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της.

Σήμερα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα έστειλε τώρα στρατιώτες και στη Ρόδο.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ με τίτλο «Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας», η εφημερίδα αναφέρει ότι με βάση τους ειδικούς η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον καθηγητή διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Σελαμί Κουράν, η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών.

«Αν με αυτή την αποστολή στρατιωτών η Τουρκία αισθάνεται ότι απειλείται η δική της ανεξαρτησία τότε αποτελεί μια καθαρή απειλή. Αν οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες δεν αποδώσουν μπορεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα με βάση το νόμιμο δικαίωμα άμυνας που προβλέπει το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Μπορεί να εξουδετερώσει ένα ένα τα στρατιωτικά στοιχεία σε αέρα, θάλασσα και ξηρά» αναφέρει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *