Προς αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού η Γερμανία – Δεν μειώνονται τα κρούσματα

cf80cf81cebfcf82 ceb1cf85cf83cf84ceb7cf81cf8ccf84ceb5cf81ceb1 cebcceadcf84cf81ceb1 cebaceb1cf84ceac cf84cebfcf85 cebacebfcf81cebfcebd
AP 20295425277287 1

Προς την επιβολή αυστηρότερων lockdown κλίνει η Γερμανία, με τον επικεφαλής ενός κρατιδίου να υπόσχεται αυστηρότερη πορεία τώρα που περιοχές, οι οποίες είχαν γλιτώσει από τα χειρότερα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, βλέπουν τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνονται.

Το μερικό lockdown που επιβλήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου παρατάθηκε την περασμένη εβδομάδα έως τον Δεκέμβριο και σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των επικεφαλής των κρατιδίων προκειμένου να συζητηθεί εάν θα παραταθεί περαιτέρω έως τον Ιανουάριο.

Πάνω από 17.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με 487 θανάτους –νέο ημερήσιο ρεκόρ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Μίχαελ Κρέτσμερ, πρωθυπουργός της Σαξονίας, του πολυπληθέστερου από τα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, δήλωσε ότι το κρατίδιό του θα επιβάλει μέτρα lockdown με αυστηρότητα δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται ο ιός στην περιοχή. «Υπάρχουν τώρα περιορισμοί για έξοδο από το σπίτι σχεδόν σε όλο το κρατίδιο», δήλωσε ο ίδιος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, προσθέτοντας ότι τα νοσοκομεία στην περιοχή έχουν ήδη υπερφορτωθεί. «Χρειάζεται να δράσουμε γρήγορα».

Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει διαφωνίες μεταξύ τοπικών κυβερνητικών φορέων και κεντρικής κυβέρνησης για το πόσο αυστηρά θα πρέπει να επιβληθεί το lockdown, καθώς τα κρούσματα εντοπίζονταν στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας. Ενώ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν ανέκαθεν υπέρ της επιβολής αυστηρότερων lockdowns, πολλοί από τους πρωθυπουργούς κρατιδίων, που έχουν τον τελικό λόγο βάσει του ομοσπονδιακού συστήματος διακυβέρνησης στη Γερμανία, ήταν αντίθετοι. Αυτό αρχίζει να αλλάζει.

Εκτός από μερικές επαρχίες, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, η χώρα βρίσκεται αρκετά πάνω από το επίπεδο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι ο ταχύτερος ρυθμός με τον οποίον ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί χωρίς να υπερφορτώνει τα συστήματα εντοπισμού και ιχνηλάτησης.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *