ΠΡΟΣΟΧΗ: αποσύρεται από την αγορά επικίνδυνος φούρνος μικροκυμάτων

cf80cf81cebfcf83cebfcf87ceb7 ceb1cf80cebfcf83cf8dcf81ceb5cf84ceb1ceb9 ceb1cf80cf8c cf84ceb7cebd ceb1ceb3cebfcf81ceac ceb5cf80ceb9ceba

Ακατάλληλο φούρνο μικροκυμάτων, ο οποίος είναι κατασκευασμένος με τρόπο που δεν πληρoί τις ουσιώδεις απαιτήσεις της σχετικής Οδηγίας για την Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα, εντόπισε στην αγορά το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να κληθεί ο εισαγωγέας του προϊόντος να προβεί σε εθελοντική απόσυρσή του από την αγορά. Παράλληλα, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, προτρέπει τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν (φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα) να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν στον πωλητή δηλαδή από το κατάστημα από το οποίο το έχουν προμηθευτεί.

microwave danger

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον περί Ορισμένων Πτυχών της Πώλησης Καταναλωτικών Αγαθών και των Συναφών Εγγυήσεων Νόμο, σε περίπτωση αγοράς μη ασφαλούς προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται σε αντικατάσταση του προϊόντος, ώστε το προϊόν να είναι σύμφωνο προς τους όρους της σύμβασης πώλησης. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο καταναλωτής δικαιούται να υπαναχωρήσει, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν στον πωλητή και να λάβει πίσω το πλήρες ποσό που πλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω δικαιώματα ισχύουν για περίοδο δύο ετών από την αρχική παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή και ότι την αποκλειστική ευθύνη έναντι του καταναλωτή έχει πάντα ο τελικός πωλητής.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *