Προσχέδιο συμπερασμάτων της Διάσκεψης για τη Λιβύη: Να αποχωρήσουν όλα τα ξένα στρατεύματα

cf80cf81cebfcf83cf87ceadceb4ceb9cebf cf83cf85cebccf80ceb5cf81ceb1cf83cebcceaccf84cf89cebd cf84ceb7cf82 ceb4ceb9ceaccf83cebaceb5cf88
facebooklivii misthoforoi

Συμβατό με τις θέσεις της Ελλάδας για τη Λιβύη φαίνεται ότι είναι το κείμενο συμπερασμάτων της διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι που διέρρευσε

Πληροφορίες για το σχέδιο συμπερασμάτων της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη που διεξάγεται στο Παρίσι παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές στο σχέδιο συμπερασμάτων ζητείται, μεταξύ άλλων, να εφαρμοσθεί χωρίς καθυστέρηση το σχέδιο δράσης για την αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων, θέση που υποστηρίζει και η Ελλάδα.

Παράλληλα στο σχέδιο συμπερασμάτων αναφέρεται πως οποιοσδήποτε επιχειρήσει να παρεμποδίσει την εκλογική διαδικασία και την πολιτική μετάβαση στην Λιβύη, θα λογοδοτήσει και ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει την επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ.

Στο κείμενο, που είναι σε γνώση του Reuters, καλούνται, επίσης, όλες οι πλευρές να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα ξεκινήσουν στις 24 Δεκεμβρίου.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές υπενθυμίζαν τα προηγούμενα 24ωρα ότι η θέση της Ελλάδας, η οποία έχει εκφραστεί από τον πρωθυπουργό σε όλες τις διεθνείς επαφές του, είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, να εφαρμοστεί πλήρως η Συμφωνία Εκεχειρίας της 23ης Οκτωβρίου 2020 και να αποσυρθούν όλα τα ξένα στρατεύματα, οι ξένες δυνάμεις και οι μισθοφόροι από τη Λιβύη το συντομότερο δυνατόν. Η θέση αυτή, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες η γειτονική χώρα θα πετύχει την σταθεροποίηση και την πορεία προς την ομαλότητα, χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους.

Η Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη αποτελεί γαλλική πρωτοβουλία η οποία συνδιοργανώνεται με τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Λιβύη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νέες απάτες μέσω POS – Πώς «έφαγαν» χρήματα από 73χρονο στην Κυψέλη

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Παράθυρο» για αλλαγές ως προς τη λήξη του από τον Θεμιστοκλέους

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *