Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

cf80cf81cf8cceb5ceb4cf81cebfcf82 ceb5cebfceb4cf85 ceb1cebdcebfceb9cf87cf84cf8c cf84cebf ceb5cebdceb4ceb5cf87cf8ccebcceb5cebdcebf lockdow
facebookektakti eidisi

Καμπανάκι κινδύνου για το ενδεχόμενο lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη άφησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υπό την ανησυχία που προκαλεί η επέκταση της μετάλλαξης «Δ»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη καθώς είναι σε αυξημένο ρίσκο λόγω της επέκτασης της μετάλλαξης «Δ» άφησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Το είχαμε πει τον Μάιο ότι υπάρχει κίνδυνος για επιβολή τοπικών lockdown αν υπάρχουν επιδημιολογικές «εκρήξεις». Ισχύει και τώρα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» είπε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

«Όποια περιοχή βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση έχει αυξημένο ρίσκο και γι αυτό ζητήσαμε μια επιπλέον προσπάθεια επικοινωνίας για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«H παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε εγρήγορση και ανησυχία γιατί είναι 50%-60% πιο μεταδοτική από την βρετανική» εξήγησε για την μετάλλαξη «Δ» ο κ. Αρκουμανέας.

Όπως είπε μάλιστα «αυτή τη στιγμή τα μοντέλα δείχνουν ότι μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη Δ θα είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη και πιθανότατα και στη χώρα μας».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι λύση είναι τα εμβόλια για τα οποία τόνισε ότι είναι ασφαλή καθώς έχουν γίνει εκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο με απειροελάχιστα προβλήματα.

«Μη εμβολιασμένοι ή περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα» επανέλαβε ο κ. Αρκουμανέας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *