Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Τι απαντά για το άνοιγμα των σχολείων και τις εξετάσεις – Ο ρόλος των ατομικών τεστ

cf80cf81cf8cceb5ceb4cf81cebfcf82 cebfcebbcebcceb5 cf84ceb9 ceb1cf80ceb1cebdcf84ceac ceb3ceb9ceb1 cf84cebf ceaccebdcebfceb9ceb3cebcceb1
facebookgimnasio mathites

Απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων έδωσε ο πρόεδρος του ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος

Ο ίδιος, σε σημερινή επικοινωνία του με τον ΘΕΜΑ 104,6, δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων είναι πανέτοιμοι για την επαναλειτουργία των σχολείων. Παρά την ετοιμότητα των εκπαιδευτικών ωστόσο, ο κ. Τσούχλος επεσήμανε ότι όλα θα κριθούν από τους κανόνες ασφαλείας που θα επιβληθούν σε μία προσπάθεια περιορισμού τυχόν διασποράς του κορονοϊού εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Παραδέχεται ότι έχουν γίνει θετικά βήματα μέσω των διαγνωστικών τεστ και των εμβολιασμών έως τώρα. «Στις 29 Δεκεμβρίου υπήρξε η δήλωση ότι θα έχουμε προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό, δυστυχώς δεν έγινε αυτό και έχουμε φτάσει τέλη Μαρτίου. Τουλάχιστον πετύχαμε να γίνουν οι εμβολιασμοί στα ειδικά σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών υπογραμμίζει ότι στην πλειοψηφία τους έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ για τους κάτω των 59 ετών θα έπρεπε να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα, στο οποίο θα καταγράφονται οι ανάγκες για τον εμβολιασμό τους ανά περιοχή.

Ο κ. Τσούχλος θεωρεί ότι καταλυτικό ρόλο στο άνοιγμα θα διαδραματίσουν τα ατομικά τεστ που αναμένεται να διανεμηθούν από τις 5 Απριλίου στο κοινό. «Ξεκινούν τα ατομικά τεστ όπου εκεί, υποχρεωτικά, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από την 1η Γυμνασίου μέχρι την 3η Λυκείου, 75.000 εκπαιδευτικοί και ένας μεγάλος αριθμός προσώπων θα περνούν ένα τεστ κάθε Δευτέρα», τονίζει και προσθέτει ότι αυτό το εφόδιο θα πρέπει να αξιοποιηθεί: «Το ζήτημα είναι αυτό να αξιοποιηθεί. Να υπάρχει μία οργάνωση, να καταγράφονται τα κρούσματα, να υπάρχει αναφορά, να υπάρχει ιχνηλάτηση».

Στο ερώτημα για την ενδοσχολικές-προαγωγικές εξετάσεις, απαντά πως «όπως πέρσυ δεν διεξήχθησαν, είναι πολύ πιθανό να μην γίνουν ούτε φέτος» και προτείνει να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο συζητήσεων μαθητών και εκπαιδευτικών προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

«Η τηλεκπαίδευση λειτούργησε», αναφέρει αλλά δεν κρύβει ότι οι εκπαιδευτικοί έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να την κάνουν να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

«Δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν στις 5 του μηνός τα σχολεία, αλλά οι καθηγητές είναι όλοι πανέτοιμοι για όταν φτάσει εκείνη η μέρα», ολοκληρώνει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Αθήνας – «126 ασθενείς περιμένουν για ΜΕΘ»

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *