Πρόεδρος της Γεωργίας: Φαίνεται ότι ο Πούτιν καταστρέφει όλη την Ουκρανία

cf80cf81cf8cceb5ceb4cf81cebfcf82 cf84ceb7cf82 ceb3ceb5cf89cf81ceb3ceafceb1cf82 cf86ceb1ceafcebdceb5cf84ceb1ceb9 cf8ccf84ceb9 cebf cf80
facebookZourabichvili

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι μιλώντας στο CNNi είπε ότι δεν πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στοχεύει μόνο στο να καταλάβει επιλεγμένες περιοχές της Ουκρανίας, αλλά ότι «καταστρέφει ολόκληρη τη χώρα».

«Δεν φαίνεται πλέον ότι στοχεύει απλώς στην προσάρτηση μερικών περιοχών. Τώρα φαίνεται ότι καταστρέφει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένας πόλεμος μαζικής καταστροφής κατά κάποιο τρόπο», είπε η Ζουραμπιτσβίλι.

Πρόσθεσε πως «άκουσα τις δηλώσεις του σήμερα ότι όλα αυτά γίνονται βάσει σχεδίων, δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι είναι βάσει σχεδίου… Δεν υπολόγιζε τον τρόπο αντίστασης της Ουκρανίας. Έκανε μια μαζική επίθεση που ήταν ψυχοφθόρα με τις δυνάμεις του που χρησιμοποιήθηκαν από όλες τις πλευρές. Και δεν λειτούργησε. Φυσικά, στρατιωτικά, έχει υπεροχή, η οποία σύντομα θα εκδηλωθεί. Αλλά η αποφασιστικότητα και η αντίσταση του ουκρανικού λαού και της ηγεσίας του είναι πραγματικά πολύ αξιοθαύμαστο».

Η Γεωργία είναι χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και πρόσφατα υπέγραψε επίσημα αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι όροι του ρωσικού στρατού για την κατακτημένη Χερσώνα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.