Πρόκληση Τατάρ: «Τρέχουν ακόμα πίσω από τα όνειρα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ»

cf80cf81cf8ccebacebbceb7cf83ceb7 cf84ceb1cf84ceaccf81 cf84cf81ceadcf87cebfcf85cebd ceb1cebacf8ccebcceb1 cf80ceafcf83cf89 ceb1cf80
facebooktatar5

“Δεν είναι δυνατόν να αφήσουν τον «λαό» τους στο έλεος “τρομοκρατικών οργανώσεων”, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ σχολιάζοντας την επέτειο έναρξης της ένοπλης δράσης του αγώνα της ΕΟΚΑ την 1η Απριλίου 1955.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει ότι σε γραπτή δήλωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι ο αγώνας εκείνος είχε αρχίσει για να γίνει η Κύπρος ελληνικό νησί και προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ακόμα δεν άλλαξε η νοοτροπία της ελληνοκυπριακής ηγεσίας. «Βλέπουμε ότι τρέχουν πίσω από όνειρα που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν».

Κατά την περίοδο 1955-58, ισχυρίστηκε, η ΕΟΚΑ “διενήργησε επιθέσεις κατά τουρκικών περιοχών στις πόλεις και τουρκικών χωριών δολοφονώντας Τουρκοκύπριους”.

Υποστηρίζοντας ότι η ΤΜΤ ιδρύθηκε για να προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους από αυτές τις επιθέσεις, ο κ. Τατάρ είπε ότι μετά από αυτή την αντίσταση, ο τουρκοκυπριακός «λαός» έγινε ίσος ιδρυτικός εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία η ελληνοκυπριακή ηγεσία θεωρούσε «εφαλτήριο για την ένωση».

Αναφερόμενος εκ νέου στις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη για την επέτειο της ΕΟΚΑ και της Ελληνικής Επανάστασης, ο κ. Τατάρ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κυπριακής δήλωσε ότι «εμπνεόμαστε από τον αγώνα της ΕΟΚΑ», ενώ κατά τους εορτασμούς ακούστηκαν συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι ελληνική» και «έξω οι Τούρκοι», κάτι που δείχνει πως δεν άλλαξε η ελληνοκυπριακή νοοτροπία, κατά την έκφρασή του.

«Την ώρα που συνεχίζονται οι εκκλήσεις μας προς την ελληνοκυπριακή πλευρά σε σχέση με το κυπριακό θέμα, με όλη μας την καλή βούληση και ειλικρίνεια, είναι απαράδεχτο το γεγονός ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία τρέχει ακόμα πίσω από τα όνειρα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ, που δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν και προβαίνει σε δηλώσεις, που δημιουργούν ένταση και εχθρότητα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος εκ νέου στα γεγονότα στην Ουκρανία, επανέλαβε τη θέση ότι αυτά δείχνουν πόσο αναγκαία και ζωτικής σημασίας είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και οι τουρκικές εγγυήσεις και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουν τον τουρκικό στρατό και τις τουρκικές εγγυήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Νέα πρόκληση Τατάρ: «Θα συνεχίσουμε το άνοιγμα στο Βαρώσι»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.