Πρόστιμο «μαμούθ» πλήρωσε συνταξιούχος επειδή έσπασε την καραντίνα και πήγε για μια μπίρα

cf80cf81cf8ccf83cf84ceb9cebccebf cebcceb1cebccebfcf8dceb8 cf80cebbceaecf81cf89cf83ceb5 cf83cf85cebdcf84ceb1cebeceb9cebfcf8d
shutterstock287601008

Ο 79χρονος Henry McCarthy θα έπρεπε κανονικά να ήταν κλεισμένος στο σπίτι του για 14 ημέρες.

Αυτός παραβίασε όμως τα μέτρα και πήγε για μια μπίρα στην παμπ της γειτονιάς. Και την πλήρωσε χρυσάφι. Το πρόστιμο που του βεβαιώθηκε ήταν 5.000 λίρες (5.500 ευρώ)!

Ο ηλικιωμένος μένει σε ένα νησάκι στα Στενά της Μάγχης (Guernsey) και είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στο εσωτερικό της Αγγλίας.

Ήταν λοιπόν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και κάποια στιγμή τον αναζήτησε η αστυνομία για να δουν ότι συμμορφώνεται με τους περιορισμούς. Και βρήκαν το αμάξι του να λείπει.

Σύμφωνα με το Guernsey Press που έχει το ρεπορτάζ, η αστυνομία τον βρήκε αργότερα σε μια παμπ με ένα μισογεμάτο ποτήρι μπίρας.

Είπε μάλιστα στην αστυνομία πως δεν παραβιάζει την καραντίνα, καθώς ήταν ο μόνος πελάτης του καταστήματος. Στο δικαστήριο παραδέχτηκε πάντως πως παραβίασε τους όρους και δέχτηκε το πρόστιμο αδιαμαρτύρητα.

Θα παραμείνει μάλιστα στο κρατητήριο μέχρι να πληρωθούν τουλάχιστον 1.500 λίρες από το ποσό.

Ο δικηγόρος του πάντως είπε πως ο παππούς δεν πίστεψε πράγματι πως θέτει τους άλλους σε κίνδυνο, καθώς έψαξε και βρήκε παμπ που θα ήταν μόνος του…

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *