Πρώτες ματιές στα νέα PSVR controllers για το PlayStation 5!

cf80cf81cf8ecf84ceb5cf82 cebcceb1cf84ceb9ceadcf82 cf83cf84ceb1 cebdceadceb1 psvr controllers ceb3ceb9ceb1 cf84cebf playstation 5

Η Sony δίνει μεγάλη βαρύτητα στο VR gaming, καθώς πρόθεση της είναι να συνεχίσει να επενδύει σε αυτό. Εν αναμονή λοιπόν του επόμενου VR headset της που βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού, ο ιαπωνικός κολοσσός του gaming παρουσίασε τα νέα next-gen PSVR controllers. Τα νέα χειριστήρια αμέσως διακρίνονται για το «σφαιρικό» τους σχήμα και στόχος της Sony είναι να περάσει στα VR controller της την ευκολία και την εκπληκτική άνεση που προσφέρει το DualSense στο χρήστη.

psvr 2 ps5 controllers 1

Το ζητούμενο εδώ για τη Sony είναι η μεγαλύτερη ελευθερία και τα next-gen controllers για το VR gaming διαθέτουν σκανδάλες δυναμικής απόκρισης, υποστηρίζουν haptic feedback, εξελιγμένο movement tracking και τεχνολογία ανίχνευσης του αγγίγματος των δαχτύλων (Finger Touch Detection). Σύμφωνα με Hideaki Nishino, senior vice president of platform planning & management της Sony, τα εν λόγω controllers μπορούν να ανιχνεύσουν τις κινήσεις των δαχτύλων, χωρίς να χρειάζεται ο gamer να «πιέσει» σε συγκεκριμένες περιοχές που είναι τοποθετημένος ο αντίχειρας, ο δείκτης και τα υπόλοιπα δάχτυλα του. Αυτή είναι μια λειτουργία, η οποία επιτρέπει στον χρήστη τους να πραγματοποιεί φυσικά gestures κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

psvr 2 ps5 controllers 2

Τα φουτουριστικά αυτά controllers θα βρίσκονται στα χέρια των game developers πολύ σύντομα και σίγουρα θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό μέσο για να «δοκιμαστούν» πολλές τεχνικές, οι οποίες εν συνεχεία θα μετουσιωθούν σε gameplay στα μελλοντικά VR games του PS5.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *