Πρώτο βήμα του Τακάσι Μουρακάμι στο σύμπαν των NFT

cf80cf81cf8ecf84cebf ceb2ceaecebcceb1 cf84cebfcf85 cf84ceb1cebaceaccf83ceb9 cebccebfcf85cf81ceb1cebaceaccebcceb9 cf83cf84cebf cf83cf8d

Η θέα των παιδιών του να απολαμβάνουν την εμπειρία να παίζουν «Animal Crossing: New Horizons» ενόσω επικοινωνούσαν με φίλους τους μέσω Zoom ήταν καθοριστική για να εμπνευστεί ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Τακάσι Μουρακάμι (Takashi Murakami) το πρώτο του NFT έργο.

«Η μεταμόρφωση της πραγματικότητας του εικονικού κόσμου συνέβη για μένα στη διάρκεια αυτής της πανδημίας όταν είδα το πώς τα παιδιά μου αλληλεπιδρούσαν με το “Animal Crossing: New Horizons”» έγραψε, στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Μουρακάμι. «Παρακολουθούσαν, μέσα στο βιντεοπαιχνίδι, κάποια πυροτεχνήματα ενώ μιλούσαν, μέσω Zoom, με τους φίλους τους από το σχολείο, τους οποίους δεν μπορούν πια να συναντούν δια ζώσης, θαυμάζοντας πόσο όμορφα ήταν» πρόσθεσε.

takashi murakami Flower superflat 2004 art plugged

Εκείνη τη στιγμή ο Μουρακάμι είδε αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως «την πραγματικότητα της μεταβολής των αξιών» με το να αναγνωρίσει το πώς τα παιδιά του μπορούσαν να βρουν ομορφιά στον εικονικό κόσμο.

Πλέον, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης συνεργάζεται με τον Γιοσιχίσα Χασιμότο, πρώην προγραμματιστή της Sonic Team και σκηνοθέτη, σε διάφορα πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων και σε κάποια στο σύμπαν των NFT. «Από τότε (σ.σ. τη θέα των παιδιών του) άρχισα να αλλάζω τελείως τις δημιουργικές εκφράσεις και προσεγγίσεις μου.

Μίλησα με την Τσιάκι Κασάχαρα στην εταιρεία μου, με συνέστησε στον κ. Χασιμότο και έχω αρχίσει να δουλεύω σε διάφορα πρότζεκτ μαζί του, ένα από τα οποία είναι αυτό το NFT πρότζεκτ. Ψαχουλεύω μέσα στο σκοτάδι, άρα είμαι σίγουρος ότι θα κάνω πολλά λάθη, αλλά, παρακαλώ, έχετε υπομονή μαζί μου» εξήγησε ο Μουρακάμι.

Η σειρά των έργων του που παρουσιάστηκαν ως NFTs είναι λουλούδια – το σήμα κατατεθέν του Ιάπωνα καλλιτέχνη – σε 24 x 24 pixel art· 108 παραλλαγές, με τον αριθμό 108 να είναι ένα «γνέψιμο» στη βουδιστική ιδέα των γήινων απολαύσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *