Πτώση της μετοχής του Twitter από την «αποβολή» Τραμπ

cf80cf84cf8ecf83ceb7 cf84ceb7cf82 cebcceb5cf84cebfcf87ceaecf82 cf84cebfcf85 twitter ceb1cf80cf8c cf84ceb7cebd ceb1cf80cebfceb2cebf

trump

Σημαντική υποχώρηση έως και -8% κατέγραψαν χθες (Δευτέρα 11 Ιανουάριου 2021) οι μετοχές του Twitter στο γερμανικό χρηματιστήριο (πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά την απόφαση του Twitter), ενώ αρνητικά κινείται και η προσυνεδριακή διαπραγμάτευση των μετοχών και στο αμερικανικό χρηματιστήριο έως και -6,8%.

Υπενθυμίζεται ότι ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ είχε σχεδόν 90 εκατομμύρια ακολούθους πριν την απενεργοποίησή του, ενώ το σύνολο των μηνυμάτων του αμερικανού προέδρου χαρακτηρίζονταν από υψηλό δείκτη διάδρασης/engagement, τόσο από τους φιλικά προσκείμενους χρήστες της πλατφόρμας όσο και αντιθέτως. Με την αποβολή του Ντόναλντ Τραμπ, πολλοί αναλυτές που εκτιμούν ότι το κοινό του Ντόναλντ Τραμπ και κυρίως ακροδεξιές ομάδες θα κατευθυνθούν προς άλλες ψηφιακές πλατφόρμες. Παράλληλα, πιθανές κινήσεις μεγαλύτερου ελέγχου του περιεχομένου που ανεβαίνει στην πλατφόρμα ενδεχομένως να επιφέρουν πρόσθετο κόστος για το Twitter.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *