Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τσεχία έχει δεχθεί πάνω από 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες

cf80cf8ccebbceb5cebccebfcf82 cf83cf84ceb7cebd cebfcf85cebacf81ceb1cebdceafceb1 ceb7 cf84cf83ceb5cf87ceafceb1 ceadcf87ceb5ceb9 ceb4ceb5
facebookoukrania rosia 6

Τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου

Περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Τσεχία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η χώρα και άλλα κράτη στην κεντρική Ευρώπη εντείνουν τις προσπάθειες για να δεχτούν Ουκρανούς που τρέπονται σε φυγή μετά τη ρωσική εισβολή.

Τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, με τους περισσότερους να περνούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ανατολική Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και τη βόρεια Ρουμανία.

Το τσεχικό υπουργείο είπε ότι από τους ανθρώπους που συνέχισαν το ταξίδι τους στην Τσεχία, περίπου 57.000 έχουν ήδη λάβει ειδικές βίζες. Περισσότεροι από τους μισούς είναι παιδιά.

Περίπου το ένα τέταρτο των προσφύγων έχει πάει στην πρωτεύουσα Πράγα, ανέφερε. Οι αρχές εκεί χρειάστηκε σήμερα να κλείσουν προσωρινά το κέντρο βοήθειας προσφύγων της πόλης, λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

Οι Ουκρανοί αποτελούν τη μεγαλύτερη ξένη κοινότητα της Τσεχίας, με σχεδόν 197.000 να διαμένουν νόμιμα στα τέλη του 2021, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την ταχύτερα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί – Οι εξελίξεις στο Live Blog

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.