Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Πολωνίας για μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών

cf80cf8ccebbceb5cebccebfcf82 cf83cf84ceb7cebd cebfcf85cebacf81ceb1cebdceafceb1 cebfceb9 ceb7cf80ceb1 ceb1cf80ceadcf81cf81ceb9cf88ceb1
facebookMig 29

Το αμερικάνικο πεντάγωνο απέρριψε την πρόταση της Πολωνίας να μεταφερθούν τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στις Ηνωμένες Πολιτείες για παράδοση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Το Πεντάγωνο βρίσκεται σε επαφή με την πολωνική κυβέρνηση για το θέμα, αλλά η πρόταση της Πολωνίας δείχνει την «πολυπλοκότητα» της μεταφοράς των μαχητικών στην Ουκρανία, ανέφερε ο Κίρμπι στη δήλωση.

«Δεν είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι υπάρχει ουσιαστικό σκεπτικό για αυτό», είπε ο Κίρμπι. «Θα συνεχίσουμε το διάλογο με την Πολωνία και τους άλλους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ για αυτό το θέμα και τις δύσκολες υλικοτεχνικές προκλήσεις που παρουσιάζει, αλλά δεν πιστεύουμε πως η πρόταση της Πολωνίας είναι βάσιμη».

Νωρίτερα την Τρίτη, η πολωνική κυβέρνηση πρότεινε τη μεταφορά όλων αεροσκαφών MiG-29 στην αμερικάνικη αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα τα προσφέρει στη συνέχεια στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο. Σε αντάλλαγμα, η Πολωνία ζήτησε μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη (F-16) για να αντικαταστήσουν τα MiG-29.

Όμως ο Κίρμπι είπε ότι η ιδέα, όπως διατυπώθηκε από την Πολωνία, ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν να αποφύγουν μια καθαρή σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλείνουν και τα McDonald’s στη Ρωσία

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.