Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει ξυλοδαρμούς φιλορώσων – Έκκληση για την ασφάλειά των αμάχων

cf80cf8ccebbceb5cebccebfcf82 cf83cf84ceb7cebd cebfcf85cebacf81ceb1cebdceafceb1 cebf cebfceb7ceb5 cebaceb1cf84ceb1ceb3ceb3ceadcebbcebb
facebookbachelet

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναφορές για ξυλοδαρμό φιλορώσων φέρνει στο φως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ενώ απευθύνει έκκληση για να μπορέσουν να διαφύγουν οι άμαχοι με ασφάλεια.

Καταγγελίες για περιστατικά βίας ανάμεσα σε αμάχους, μέσα στο χάος των ημερών φέρνει στο φως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Υπήρξαν αναφορές ότι άνθρωποι σε εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία που θεωρούνται φιλορώσοι ξυλοκοπήθηκαν, δήλωσε η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.

Σε περιοχές που έχουν τεθεί πρόσφατα υπό τον έλεγχο ένοπλων ομάδων στην ανατολική Ουκρανία, η Μπασελέ πρόσθεσε ότι έλαβε αναφορές για κράτηση φιλο-ουκρανών ακτιβιστών.

Η ίδια απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πλευρές να επιστρέψουν στους αμάχους που έχουν παγιδευτεί σε περιοχές της Ουκρανίας να μπορούν να φύγουν με ασφάλεια.

«Επαναλαμβάνω την επείγουσα έκκλησή μου για ειρηνικό τέλος των εχθροπραξιών», είπε η Μπασελέ στο φόρουμ της Γενεύης μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκινεί το σπαρακτικό κλάμα μικρού παιδιού που περπατά μόνο προς τα σύνορα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.