Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ίσως έχει άγνοια για τις ρωσικές απώλειες, λένε δυτικοί αξιωματούχοι

cf80cf8ccebbceb5cebccebfcf82 cf83cf84ceb7cebd cebfcf85cebacf81ceb1cebdceafceb1 cebf cf80cebfcf8dcf84ceb9cebd ceafcf83cf89cf82 ceadcf87
facebookvladimir putin

Δυτικοί αξιωματούχοι προβλέπουν την ανάπτυξη της ομάδας Βάγκνερ, του ρωσικού ιδιωτικού στρατού, στην Ανατολική Ουκρανία

Οι στενότεροι σύμμαχοι του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο μπορεί να φοβούνται να του πουν την αλήθεια για την «καταστροφική» εισβολή του στην Ουκρανία, δήλωσαν δυτικοί αξιωματούχοι την Τρίτη.

Πιστεύεται επίσης, ότι υπάρχει «προβληματισμός στις υπηρεσίες πληροφοριών ότι εκτίμησαν λανθασμένα, με καταστροφικό αποτέλεσμα» για το πώς η Ουκρανία και ο λαός της θα αντιδρούσαν στην εισβολή.

Δημιουργείται μια «αίσθηση ουκρανικής θυσίας και εθνικότητας και μια απροθυμία υποταγής στη Ρωσία, η οποία θα διαρκέσει πιθανώς για γενιές και θα κάνει αυτή τη χώρα αδύνατο να υποταχτεί από τη Ρωσία», είπε ένας αξιωματούχος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ανασύνταξη δυνάμεων επιχειρεί ο ρωσικός στρατός

Οι Ρώσοι προσπαθούν να διατηρήσουν τις γραμμές τους, και παράλληλα να αναδιοργανωθούν. Επιχειρούν απομάκρυνση των δυνάμεων τους από τη γραμμή πυρός για την επισκευή κατεστραμμένου εξοπλισμού και την αναδιοργάνωση των στρατευμάτων.

Επιχειρείται επίσης, ενίσχυση στην περιοχή του Ντόνμπας, και δημιουργούνται πρόσθετες τακτικές ομάδες τάγματος προκειμένου να τις αναπτύξουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων, εκτιμούν δυτικοί αξιωματούχοι. Επίσης, αναμένεται να χτυπήσουν βόρεια αφού ολοκληρώσουν τις επιχειρήσεις στην Μαριούπολη.

Δυτικοί αξιωματούχοι προβλέπουν την ανάπτυξη της ομάδας Βάγκνερ, του ρωσικού ιδιωτικού στρατού, στην Ανατολική Ουκρανία. Αναμένεται ότι θα αναπτύξουν περίπου χίλια άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων ηγετών της οργάνωσης.

Γι’ αυτό και οι δυτικοί αξιωματούχοι στέκονται σκεπτικοί αναφορικά με τις δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας που μιλάει για αλλαγή τακτικής αλλά και για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί αντί να πιστέψουμε απαραίτητα τις πρώτες λέξεις, που ακούμε» είπε ένα αξιωματούχος.

Η Ρωσία έχει πολύ πιθανότατα αναγκαστεί να θέσει εκ νέου προτεραιότητα για μεγαλύτερο στρατό για την Ουκρανία και αυτό είναι σε βάρος των επιχειρήσεων που θα αναλάμβαναν, στην Αφρική και στη Συρία, διαπιστώνουν δυτικοί αξιωματούχοι.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βλαντίμιρ Πούτιν: Καταθέστε τα όπλα για να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.