«Ρήγμα» για τα Θεοφάνεια: Ήξεις αφήξεις για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην ορκωμοσία

cf81ceaeceb3cebcceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb1 ceb8ceb5cebfcf86ceaccebdceb5ceb9ceb1 ceaecebeceb5ceb9cf82 ceb1cf86ceaecebeceb5ceb9
facebookektakto

Στο σημερινό τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου, πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος είναι δεδομένο πως θα συζητήσουν το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολιτη Αθηναγόρα, στο ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να βρεθεί σήμερα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως έχει γίνει γνωστό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παρευρεθεί στο πρώτο γκρουπ της ορκωμοσίας στις 11:00 το πρωί.

Η σύγχυση που επικρατεί γύρω από το θέμα δηλώνει την προφανή δυσαρέσκεια της Εκκλησίας για τις αποφάσεις των μέτρων, αλλά και τον προβληματισμό της κυβέρνησης για το «αντάρτικο» των ιεραρχών.

Στο σημερινό τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου, πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος είναι δεδομένο πως θα συζητήσουν το ζήτημα που έχει προκύψει για την λειτουργία των εκκλησιών τα Θεοφάνεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να τελέσει την Τετάρτη (6/1) τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκκλησιαστικοί κύκλοι δήλωναν αιφνιδιασμένοι από την κυβερνητική απόφαση, επιμένοντας ότι τα συμφωνηθέντα (περιοριστικά μέτρα ανάλογα των Χριστουγέννων) πρέπει να τηρηθούν.

Λίγο νωρίτερα μιλώντας στο OPEN o ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας Δικαιάκος, γνωστοποίησε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δεν αναμένεται να παρευρεθεί στην τελετή της σημερινής ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς όπως τόνισε, θεσμικά ο Αρχιεπίσκοπος παρευρίσκεται μόνο στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *