Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό στον Παναμά – Οδεύουν στον κορεσμό τα νοσοκομεία

cf81ceb5cebacf8ccf81 cebacf81cebfcf85cf83cebcceaccf84cf89cebd cebaceb1ceb9 ceb8ceb1cebdceaccf84cf89cebd ceb1cf80cf8c cebacebfcf81cebf
AP 20286665910919

Αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 και των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 κατέγραψε ο Παναμάς, μετά την προοδευτική επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας και τη διαταγή της κυβέρνησής σε όλους τους πολίτες να επιστρέψουν στη δουλειά, με τον πρόεδρο της χώρας  Λαουρεντίνο Κορτίσο να εφιστά την προσοχή των πολιτών.

«Μειώσαμε την επαγρύπνησή μας» έναντι της πανδημίας, τόνισε ο Κορτίσο κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στη χώρα των τεσσάρων και κάτι εκατομμυρίων κατοίκων, που έχει καταγράψει τις περισσότερες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό στην κεντρική Αμερική — ξεπέρασαν τις 165.000 — ενώ θρηνεί 3.079 θύματα της νόσου που προκαλεί.

Νοσοκομεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οδεύουν σε κορεσμό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Εισάγεται στα νοσοκομεία «πολύς κόσμος», υπογράμμισε ο πρόεδρος Κορτίσο, έπειτα από μια εβδομάδα κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν 11.000 κρούσματα και καταγράφηκαν 120 θάνατοι.

Ο πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές μερικές ημέρες αφού η κυβέρνησή του, με εκτελεστικό διάταγμα, έδωσε εντολή να επιστρέψουν στην εργασία τους έγκυες και άνθρωποι πάνω από 60 ετών με χρόνιες παθήσεις, με άλλα λόγια άνθρωποι που ανήκουν στις επιλεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο Σαούλ Μέντες, γενικός γραμματέας του συνδικάτου των εργαζομένων στις κατασκευές Suntracs, είδε «μεγάλη ασυνέπεια» σε αυτή την κυβερνητική απόφαση: οι άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου «εκτίθενται περισσότερο, κι αν προσβληθούν, αυτό θα κάνει την κατάσταση πολύ πιο περίπλοκη, θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τους», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για έξι μήνες στον Παναμά επιβλήθηκε αυστηρή καραντίνα, η οποία παρέλυσε σχεδόν τελείως την οικονομία του. Το παναμαϊκό ΑΕΠ κατέγραψε πτώση 18,9% το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Από τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση άρχισε να αίρει τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα, όπου η οικονομική δραστηριότητα έχει ξαναρχίσει κατά το μεγαλύτερο μέρος της.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *