Ρεπορτάζ Newsbomb.gr-Λαμία: Στο Πειθαρχικό η γιατρός που απέτρεπε τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο

cf81ceb5cf80cebfcf81cf84ceacceb6 newsbomb gr cebbceb1cebcceafceb1 cf83cf84cebf cf80ceb5ceb9ceb8ceb1cf81cf87ceb9cebacf8c ceb7 ceb3ceb9ceb1
facebookemboliastiko kentro lamia

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, μίλησε στο Newsbomb.gr, για το περιστατικό που συνέβη στην Λαμία το απόγευμα της Τρίτης, με γιατρό να αποτρέπει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανεύθυνη συμπεριφορά της γιατρού σε εμβολιαστικό κέντρο στην Λαμία, η οποία προέτρεπε όσους πήγαιναν να εμβολιασθούν, να μην το κάνουν γιατί κινδυνεύουν. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 11 Μαΐου, οπού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τους περισσότερους πολίτες να είναι σοκαρισμένoi από τα λεγόμενα της γιατρού, λίγο πριν κάνουν το εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Λαμίας.

Ο διευθυντής του ΚΥ Λαμίας, ενημέρωσε άμεσα για το περιστατικό τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή να τεθεί η γιατρός εκτός εμβολιαστικής διαδικασίας, ενώ παράλληλα την παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, για το περιστατικό, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά, «ενημερώθηκα από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, ζήτησα την ίδια στιγμή από τον Δ/ντη του ΚΥ Λαμίας να θέσει την γιατρό εκτός εμβολιαστικής διαδικασίας. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ, οπού αναμένεται να δώσει εξηγήσεις. Τέτοιες ενέργειες κρίνονται κατάπτυστες, επικίνδυνες και απόλυτα καταδικαστέες, προκαλούν φόβο και παραπληροφόρηση στους πολίτες και δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την με την ιατρική ιδιότητα».

Όπως είπε στο Newsbomb.gr o κ. Σερέτης η γιατρός έλεγε στους πολίτες «πού ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer. Ποιος σας το διαβεβαιώνει και ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε»;

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ πρόσθεσε πως οι πολίτες έχουν καταλάβει πως το μόνο όπλο για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω είναι ο εμβολιασμός και δεν επηρεάζεται από τέτοιες κακόβουλες ενέργειες.

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο καθημερινά οι πολίτες δείχνουν διάθεση να εμβολιαστούν έτσι ώστε να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και να απαλλαγεί από το «βραχνά» της πανδημίας του κορονοϊού η κοινωνία.

Καταλήγοντας ο κ. Σερέτης τόνισε στο Newsbomb.gr πως «στο Κέντρο Υγείας της Λαμίας οι εμβολιασμοί ξεπερνούν την ημέρα τους 4.000, ενώ παράλληλα σε όλη Υγειονομική Περιφέρεια φτάνουν ακόμα και τους 176.000»

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *