Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέες αποκαλύψεις για την κεταμίνη – Τα στοιχεία του ιατροδικαστή που την «καίνε»

cf81cebfcf8dcebbceb1 cf80ceb9cf83cf80ceb9cf81ceafceb3cebacebfcf85 cebdceadceb5cf82 ceb1cf80cebfcebaceb1cebbcf8dcf88ceb5ceb9cf82 ceb3
facebookroula pispirigou

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι έδειξε ο ποσοτικός έλεγχος στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για τα φάρμακα που λάμβανε το παιδί και την κεταμίνη.

Ολοκληρώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ο ποσοτικός έλεγχος στα φάρμακα που λάμβανε η Τζωρτζίνα στο «Αγλαΐα Κυριακού» και τα αποτελέσματα έχουν παραδοθεί ήδη στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τα ποσοστά στα φάρμακα ήταν εντός ορίων και δικαιολογούνται απόλυτα από τη θεραπευτική αγωγή που λάμβανε το κορίτσι μέχρι και τη στιγμή που πέθανε. Σε αυτές τις ουσίες έγινε η ποσοτική ανάλυση με έναν και μόνο στόχο: να μην υπάρχει το οποιοδήποτε κενό για τυχόν υπερβολική δοσολογία.

Στα επιτρεπτά όρια βρέθηκαν: μιδαζολάμη, νορδιαζεπάμη, κλοβαζάμη και ο μεταβολίτης της. Στα αναισθητικά φάρμακα βρέθηκαν: κεταμίνη, νορκτεταμίνη (μεταβολίτης κεταμίνης), λιδοκαΐνη, πριλοκαΐνη. Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν εκείνη που σκότωσε το παιδί, αφού του προκάλεσε βλάβες στο συκώτι και σε άλλα όργανα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι δόθηκε κεταμίνη στο παιδί στη φάση της ανάνηψης. Τα αποτελέσματα παραδόθηκαν στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα συντάξει και θα παραδώσει ολοκληρωμένη την ιατροδικαστική έκθεση.

Ιατροδικαστής για Ίριδα: Τα ευρήματα συνηγορούν προς εγκληματική ενέργεια

Την ίδια ώρα, την άποψη πως τα ευρήματα που υπάρχουν σχετικά με το θάνατο της Ίριδας συνηγορούν στην εγκληματική ενέργεια εξέφρασε μιλώντας στο Mega η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

«Ειδικά στην περίπτωση της μικρής Ίριδας, τα ευρήματα είναι πάρα πολλά, τα οποία συνηγορούν προς την εγκληματική ενέργεια. Μας δίνουν δηλαδή με τη μέθοδο του αποκλεισμού ως αιτία θανάτου την ασφυξία και ως είδος θανάτου την εγκληματική ενέργεια», ανέφερε η ιατροδικαστής.

«Αυτά προκύπτουν από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις, από τη νεκροψία – νεκροτομή, αλλά και από τις τοξικολογικές εξετάσεις που ήταν καθαρές, ενώ έχουμε μιλήσει και για τον γονιδιακό έλεγχο που έγινε και βγήκε καθαρός», προσέθεσε η κυρία Σπανουδάκη.

Για το γεγονός ότι δεν φάνηκε από την πρώτη στιγμή η αλήθεια στην υπόθεση της Ίριδας, η ιατροδικαστής εξέφρασε την άποψη ότι δεν έγινε σωστή συνεκτίμηση των ευρημάτων από τον ιατροδικαστή και τον παθολογοανατόμο.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: «Ίδια η κεταμίνη που κυκλοφορεί νόμιμα και παράνομα» – Τι λέει ειδικός

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.