Ρωμηών Πράξεις: Ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης

Η εθελοντική ομάδα «Ρωμηών Πράξεις» σε συνεργασία με τον Σύλλογο…

cf81cf89cebcceb7cf8ecebd cf80cf81ceaccebeceb5ceb9cf82 cebf cf81cf8ccebbcebfcf82 cf84ceb7cf82 cf84ceadcf87cebdceb7cf82 cf83cf84ceb7 ceb4
facebookromion

Η εθελοντική ομάδα «Ρωμηών Πράξεις» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Saint Paul, τους Δήμους Πειραιώς, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου και τον ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, οι Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας και αναπλ. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και Αλέξης Αλεξανδρής, πρέσβης επί τιμή. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Γεραντώνη. Αποσπάσματα από την έκδοση θα διαβάσει ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Την έναρξη και το κλείσιμο της παρουσίασης θα συνοδεύσει μουσική ειδικά επιλεγμένη για την εκδήλωση από τον Άρχοντα Μαΐστορα της Μεγάλης του Χριστού Eκκλησίας Γρηγόριο Νταραβάνογλου και τον μουσικό και συνθέτη Μανώλη Καρπάθιο.

Παράλληλα, στο φουαγιέ θα λειτουργεί η έκθεση «Το όνομά μου Κωνσταντινούπολη» στην οποία θα εκτεθούν φωτογραφίες που απεικονίζουν τη σημερινή κατάσταση των ελληνικών σπιτιών της Κωνσταντινούπολης, σημαντικές στιγμές από την ιστορία των Ρωμηών της Κωνσταντινούπολης και θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ.

Διάρκεια έκθεσης: 17-24 Μαΐου, ώρες λειτουργίας: 18:00-21:30.

ΠΗΓΗ