Ρωσική αεροπορική εταιρεία δημιουργεί ειδικές θέσεις για όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα

cf81cf89cf83ceb9cebaceae ceb1ceb5cf81cebfcf80cebfcf81ceb9cebaceae ceb5cf84ceb1ceb9cf81ceb5ceafceb1 ceb4ceb7cebcceb9cebfcf85cf81ceb3
shutterstock 723691696

Ειδικές θέσεις στα αεροπλάνα της για όσους επιβάτες αρνούνται να φορέσουν μάσκα, αφότου κλείσουν οι πόρτες του αεροσκάφους, δημιουργεί η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot. Τη δήλωση αυτή έκανε η εκπρόσωπος τύπου του αερομεταφορέα, Γιούλια Σπιβακόβα, προσθέτοντας ότι αυτό συνιστά μια διεθνή πρακτική και ένα αναγκαίο μέτρο.

«Για μας είναι εξαιρετικά σημαντικό με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να εγγυηθούμε την ασφάλεια των επιβατών. Γι’ αυτό για τους επιβάτες που αρνούνται να φορέσουν την μάσκα μετά το κλείσιμο των θυρών, προβλέπονται ειδικές θέσεις», επισήμανε εκείνη.

Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είναι μια διεθνής πρακτική και φυσικά ένα αναγκαίο μέτρο (για τον κορονοϊό). Η εφαρμογή του δεν αποκλείει την λήψη άλλων μέτρων σε σχέση με την χρήση μέσων ατομική προστασίας στο αεροσκάφος».

Χθες, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, η Aeroflot είχε ανακοινώσει ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους όσον αφορά την χρήση μασκών εντός των αεροσκαφών, δηλώνοντας ότι στους επιβάτες που θα αρνούνται να φορέσουν την μάσκα καλύπτοντας το στόμα και την μύτη δεν τους επιτρέπεται η επιβίβαση. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα πρέπει να την φορούν καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης και κατά την προσγείωση και θα μπορούν να την βγάλουν μόνο όταν σερβίρεται το φαγητό.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *