Ρωσική πρεσβεία: Θα υπάρχουν συνέπειες για την απέλαση των 12 διπλωματών

cf81cf89cf83ceb9cebaceae cf80cf81ceb5cf83ceb2ceb5ceafceb1 ceb8ceb1 cf85cf80ceaccf81cf87cebfcf85cebd cf83cf85cebdceadcf80ceb5ceb9ceb5
facebookpresveia rwsias

Η πρώτη αντίδραση από τη ρωσική πλευρά ήρθε από την πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα, η οποία σε ανάρτησή της κάνει λόγο για συνέπειες προς την Ελλάδα μετά την απέλαση των 12 διπλωματών.

Το πρωί της Τετάρτης (6/4) έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα αποφάσισε να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες, σαν μέτρο αντίδρασης σε όσα γίνονται στην Μπούτσα της Ουκρανίας, με την απάντηση από πλευράς Μόσχας να έρχεται από την πρεσβεία της στην Αθήνα.

Με μήνυμα στα social media η πρεσβεία ανέφερε τη σειρά των γεγονότων, ενώ υπογράμμισε την έντονη αντίδρασή της χαρακτηρίζοντας «αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα» την απόφαση της Ελλάδας. Παράλληλα, ανέφερε πως αυτή η κίνηση θα έχει συνέπειες για τη χώρα μας.

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα απελαύνει 12 Ρώσους διπλωμάτες στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τα γεγονότα στην Μπούτσα

Persona non grata: Τι σημαίνει ο όρος που χρησιμοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών για τους 12 Ρώσους

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.