Ρόδος: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται ύποπτοι για τις καταστροφές στο ραντάρ της ΥΠΑ

cf81cf8cceb4cebfcf82 cf83ceb5 ceb1cf83cf86cf85cebacf84ceb9cebacf8c cebacebbcebfceb9cf8c ceb2cf81ceafcf83cebacebfcebdcf84ceb1ceb9 cf8d
facebookRADAR

Στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου,  βρίσκονται από χθες, υλικό και πληροφορίες, για συγκεκριμένες κινήσεις οχημάτων και ατόμων τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν εκδηλώθηκαν απανωτές εμπρηστικές ενέργειες προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σε τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας της περιοχής του Έμπωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ», οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που χειρίζονται την υπόθεση, φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, το οποίο αποκαλύπτει κινήσεις οχημάτων στο επίμαχο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή.

Τα άτομα αυτά κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις και εξηγήσεις χθες, για το πώς βρέθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν μέρος του δρομολογίου αυτοκινήτου με το οποίο κινήθηκαν. Από τις καταθέσεις δεν προέκυψε σε αυτή τη φάση συγκεκριμένο αποτέλεσμα που να ταυτίζει τις κινήσεις αυτές με τους δράστες.

Αυτό που αναμένεται να το επιβεβαιώσει, είναι το στίγμα των κινητών τηλεφώνων των υπόπτων για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες, εκτός από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εμπλέκονται και ειδικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες καλούνται τώρα να εντοπίσουν και να παραδώσουν στη δικαιοσύνη, το άτομο ή τα άτομα που προχώρησαν σε αυτού του είδους τις ζημιές.

Ένα ακόμα βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές είναι ασπρόμαυρο και προέρχεται από την είσοδο των εγκαταστάσεων του ραντάρ της ΥΠΑ στον Ατάβυρο. Το υλικό αυτό θα ταυτοποιηθεί επίσης με τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, έτσι ώστε να δουν αν υπάρχει συσχετισμός.

Το άτομο που φορούσε κουκούλα στο κεφάλι του, καταγράφεται την ώρα που σπάει την πόρτα εισόδου στο ειδικό δωμάτιο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ραντάρ στον Ατάβυρο.

Ο δράστης κρατώντας στα χέρια του σιδερένιο λοστό, φαίνεται ότι άρχισε να σπάει με μανία ό,τι μπορούσε να σπάσει μέσα στον χώρο του ραντάρ ενώ στη συνέχεια έριξε στον χώρο εύφλεκτο υλικό (πιθανότατα πετρέλαιο ή βενζίνη) και αφού έβαλε φωτιά, απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Οι ζημιές συνολικά στις εγκαταστάσεις του ραντάρ της ΥΠΑ και στις τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αξίζει να σημειωθεί ότι υπολογίζονται στο ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πριν από 10 ημέρες οι εγκαταστάσεις του ραντάρ της ΥΠΑ στην περιοχή του Αταβύρου, είχαν παραβιαστεί και είχε αφαιρεθεί τμήμα του εξοπλισμού που βρίσκεται εκεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *