Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φορώντας τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας

cf81cf8ecf83cebfceb9 cebacebfcf83cebccebfcebdceb1cf8dcf84ceb5cf82 ceadcf86cf84ceb1cf83ceb1cebd cf83cf84cebfcebd ceb4ceb9ceb5ceb8cebd
facebookrosoi kosmonautes

Τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φορώντας κίτρινες στολές με μπλε πινελιές, τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Αυτές ήταν οι πρώτες αφίξεις στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι κοσμοναύτες Όλεγκ Αρτέμιεφ, Ντένις Ματβέγιεφ και Σεργκέι Κορσάκοφ της ρωσικής διαστημικής εταιρείας Roscosmos επέβαιναν στο Soyuz MS-21 που εκτοξεύθηκε επιτυχώς από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ την Παρασκευή.

Περίπου τρεις ώρες αργότερα, έφτασαν ομαλά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκονται άλλοι δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί και ένας Γερμανός.

Σύμφωνα με το Associated Press, όταν ήρθαν σε επαφή με τις οικογένειά τους στη Γη, ο Όλεγκ Αρτέμιεφ ρωτήθηκε για την επιλογή των στολών, και απάντησε ότι κάθε πλήρωμα επιλέγει το δικό του χρώμα για να μην είναι ίδια. «Ήταν η σειρά μας να διαλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά στην πραγματικότητα, είχαμε τόσα πολύ στοκ από κίτρινο ύφασμα που έπρεπε να κάνουμε κάτι με αυτό. Γι’ αυτό έπρεπε να φοράμε κίτρινα», είπε.

Ο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, επιστήμονας του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, σχολίασε ότι τα χρώματα μπορεί να είναι εκείνα του πανεπιστημίου Μπάουμαν της Μόσχας, όπου σπούδασαν και οι τρεις κοσμοναύτες.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.