Σάλος με γυναίκα που σκότωσε τα 6 παιδιά της και βγήκε από τη φυλακή πριν εκτίσει τη μισή ποινή της

cf83ceaccebbcebfcf82 cebcceb5 ceb3cf85cebdceb1ceafcebaceb1 cf80cebfcf85 cf83cebacf8ccf84cf89cf83ceb5 cf84ceb1 6 cf80ceb1ceb9ceb4ceb9ceac
7fg

«Η δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε», αυτό λένε ειδικοί του ποινικού συστήματος της Αγγλίας για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει κύματα κατακραυγής από την κοινή γνώμη. Η 39χρονη Mairead Philpott είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών, αποφυλακίστηκε ωστόσο προσφάτως, έχοντας εκτίσει τα μισά ακριβώς χρόνια της ποινής της.

Η μαμά και ο άντρας της Mick σκότωσαν τα παιδιά τους το 2012 στο Ντέρμπι της Αγγλίας, βάζοντας φωτιά στο σπίτι τους. Η μαμά εξέτισε τα 8,5 χρόνια και βγήκε ελεύθερη και ωραία.

Ο David Spencer, ειδικός του Κέντρου Πρόληψης Εγκλήματος, δήλωσε στη «Sun»: «Αυτό είναι μια απόλυτη παρωδία του βρετανικού ποινικού συστήματος. Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε ποτέ. Δολοφόνοι παιδιών όπως η Mairead Philpott δεν πρέπει να αφήνονται να οργώνουν ελεύθεροι τους δρόμους».

Ακόμα και η τοπική βουλευτής Pauline Latham σχολίασε: «Η Mairead Philpott έπρεπε να εκτίσει το σύνολο της ποινής της αντί να αφεθεί ελεύθερη στα μισά».

Το αντρόγυνο έστησε τον εμπρησμό ώστε να νομίσουν όλοι ότι τον έκανε η ερωμένη του Mick Philpott, Lisa Willis, ελπίζοντας πως θα πάρουν ως αποζημίωση για τη φωτιά ένα μεγαλύτερο κοινοτικό σπίτι.

Όταν παρέδωσαν ωστόσο το σπίτι στις φλόγες, θυμήθηκαν τα παιδιά τους. Τα οποία δεν μπόρεσαν να σώσουν.

Τα παιδιά τους, 10 ετών, 9, 8, 6 και 5, έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά. Γλίτωσε μόνο ο μεγαλύτερος, ετών 13, που πέθανε 3 μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Οι δυο τους έδωσαν μια συνέντευξη Τύπου με κλάματα στα μάτια μετά το έγκλημά τους, ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου για να πιαστούν οι δράστες.

Όταν αποκαλύφθηκαν τα «τέρατα» πίσω από την τραγωδία, ακόμα και η μητέρα της Philpott δήλωσε πως «δεν τη θέλω πουθενά κοντά στην πόρτα μου».

Η ίδια θα παραμείνει τώρα σε προσωρινή δομή φιλοξενίας, πριν της δώσουν νέα ταυτότητα να συνεχίσει τη ζωή της. Θα λαμβάνει καθημερινά ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και βοήθεια για να βρει πού θα ζήσει και τι θα κάνει…

[embedded content]

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *