Σίδνεϊ: Από τα σπίτια θα δουν οι κάτοικοι τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

cf83ceafceb4cebdceb5cf8a ceb1cf80cf8c cf84ceb1 cf83cf80ceafcf84ceb9ceb1 ceb8ceb1 ceb4cebfcf85cebd cebfceb9 cebaceaccf84cebfceb9ceba

Το Σίδνεϊ, μία από τις μεγάλες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο που υποδέχονται πρώτες κάθε χρονιά το νέο έτος, με μία δημόσια αντίστροφη μέτρηση, αλλά και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα πάνω από το διάσημο κτίριο της Όπερας, απαγόρευσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, μετά από ένα ξέσπασμα των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Από μια αναζωπύρωση της πανδημίας COVID-19 στα προάστια της βόρειας ακτής της πόλης στα μέσα Δεκεμβρίου, έχουν καταγραφεί 125 περιστατικά μόλυνσης, μετά και τα πέντε νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν σήμερα.

Περίπου 250.000 άνθρωποι στην περιοχή αυτή θα πρέπει να μείνουν σε αυστηρό lockdown μέχρι την 9η Ιανουαρίου.

Η εξέλιξη αυτή, οδήγησε στην εφαρμογή περαιτέρω περιορισμών στα ήδη υποτονικά σχέδια για τη φετινή Πρωτοχρονιά. Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν απαγόρευσε τη μαζική προσέλευση ανθρώπων στο κέντρο του Σίδνεϊ τη νύχτα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ενώ περιόρισε τον αριθμό των ανθρώπων στις υπαίθριες συγκεντρώσεις στα 50 άτομα, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε γεγονός υπερμετάδοσης την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς» δήλωσε η Μπερετζικλιάν στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η παρακολούθηση των πυροτεχνημάτων από το σπίτι είναι για τους κατοίκους της πολιτείας ο «πιο ασφαλής τρόπος» για να τα παρακολουθήσουν.

«Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θέλουμε να συγκεντρωθεί οποιοδήποτε πλήθος κόσμου στις παραλιακές περιοχές γύρω από το Σίδνεϊ», τόνισε η ίδια.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *