Σαρηγιάννης για μετάλλαξη από τη Μποτσουάνα: Απαραίτητη η τρίτη δόση για την αύξηση της άμυνας

cf83ceb1cf81ceb7ceb3ceb9ceaccebdcebdceb7cf82 ceb3ceb9ceb1 cebcceb5cf84ceaccebbcebbceb1cebeceb7 ceb1cf80cf8c cf84ceb7 cebccf80cebfcf84
facebookembolio mpotsouana

Ανήσυχος αναφορικά με την μετάλλαξη από την Μποτσουάνα εμφανίστηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Ως «γόνιμο έδαφος» για νέου είδους μεταλλάξεις, χαρακτήρισε την Αφρική ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθώς όπως εξήγησε το επίπεδο εμβολιασμού παραμένει πολύ χαμηλό, μόλις στο 7,5%.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αβεβαιότητες και ανησυχία για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα και δεν γνωρίζουμε εάν η λοιμωτοξικότητά της είναι σημαντική, η αλήθεια είναι ότι πολύ σωστά κάνουμε να αποκλείσουμε οδούς έκθεσης, με το σταμάτημα των πτήσεων και τον έλεγχο των συνόρων. Ταυτόχρονα, εφόσον έχει περάσει στην Ευρώπη, στο Βέλγιο, περιμένω να μην εμφανιστεί από τη Νότια Αφρική, αλλά από άλλη χώρα», ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στο MEGA.

Η γυναίκα που βρέθηκε θετική στην παράλλαξη της Μποτσουάνα νοσεί τις τελευταίες ημέρες, με την ανησυχία μήπως έχει μεταδώσει το νέο στέλεχος στη χώρα να κορυφώνεται.

«Πηγαίνουμε σε μία κατάσταση που θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε σαν επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως. Όσο αφήνουμε κενά στην άμυνα, τόσο περισσότερο δίνουμε χώρο στον εχθρό να γίνει πιο δυνατός. Θα πρέπει να θωρακιστούμε και γι’ αυτό λέω πως η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού και της τρίτης δόσης είναι βασικά συστατικά αυτής της άμυνας», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Όλα τα μέτρα που αποφάσισε η Ελλάδα για ταξιδιώτες από 9 αφρικανικές χώρες

Ελένη Μενεγάκη: «Κάγκελο» οι συνεργάτες της μόλις την είδαν (video)

Θρήνος για τη χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι: Φίλοι την αποχαιρετούν στα social media

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *