ΣΕΗ: Δεν σταματούν οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου – 22 από αυτές αφορούν μόνο ένα πρόσωπο

cf83ceb5ceb7 ceb4ceb5cebd cf83cf84ceb1cebcceb1cf84cebfcf8dcebd cebfceb9 cebaceb1cf84ceb1ceb3ceb3ceb5cebbceafceb5cf82 cf83cf84cebfcebd
facebooktheatro

«Υπάρχει ακόμη και τώρα ταμπού, η αίσθηση ότι αν κάποιος πει κατά μπορεί να χάσει τη δουλειά του», ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος γνωστοποίησε ότι επί καθημερινής βάσεως καταφθάνουν στο Σωματείο με αμείωτους ρυθμούς.

«Υπάρχουν καταγγελίες που έρχονται καθημερινά. Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ανοιχτό» ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ πρόσθεσε: «Υπάρχουν γενικά διαμαρτυρίες για κακότροπη συμπεριφορά», με το Σωματείο και το Πειθαρχικό του Συμβούλιο «να συγκεντρώνει όλες τις καταγγελίες και να τις παραδίδει στη Δικαιοσύνη».

«Μπορεί να μην είναι όλες οι πράξεις αξιόποινες» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο οποίος τόνισε πως παρά τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπάρχει ακόμη φόβος και δισταγμός στο να καταγγελθούν αυτά τα περιστατικά..

«Υπάρχει ακόμη και τώρα ταμπού, η αίσθηση ότι αν κάποιος πει κατά μπορεί να χάσει τη δουλειά του. Προσπαθούμε να διώξουμε τον φόβο από τους συναδέλφους μας» είπε, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

22 καταγγελίες μόνο για ένα ηθοποιό

Την ίδια ώρα τις 22 έχουν φτάσει οι καταγγελίες στο ΣΕΗ για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη που παρενόχλησε σεξουαλικά την Τζένη Μπότση και την Αγγελική Λάμπρη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα, η επίσκεψή του στον εισαγγελέα, ήταν μόνο η αρχή και πως όταν το Πειθαρχικό κρίνει ότι μια υπόθεση αφορά τον εισαγγελέα, θα πηγαίνει κατευθείαν στα χέρια του.

Σχετικά με την υπόθεση του ηθοποιού, που κατήγγειλαν Λάμπρη-Μπότση, οι γυναίκες που υπογράφουν την καταγγελία στο ΣΕΗ για σεξουαλική παρενόχληση είναι 22 στο σύνολο.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες αυτές είναι μέλη του ΣΕΗ ενώ ο καταγγελλώμενος δεν είναι, επομένως η απόφαση του Σωματείου θα είναι για τυπικούς λόγους και για την ηθική ικανοποίηση των γυναικών αυτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Σταθερά προβληματική η Αττική με 591 νέα – Λάρισα και Φθιώτιδα σε κίνδυνο

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *