Σεισμός Ελασσόνα: Στο πλευρό των κατοίκων οι Ένοπλες Δυνάμεις

cf83ceb5ceb9cf83cebccf8ccf82 ceb5cebbceb1cf83cf83cf8ccebdceb1 cf83cf84cebf cf80cebbceb5cf85cf81cf8c cf84cf89cebd cebaceb1cf84cebfceaf

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, όπως άλλωστε έχουμε τονίσει στο παρελθόν, επιτελούν σπουδαίο έργο και προσφέρουν όποτε υπάρχει ανάγκη – Το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας

Η στρατιωτική ηγεσία και το προσωπικό δηλώνουν «παρών» σε κάθε περίσταση, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση αποστολών για τη στήριξη και την παροχή βοήθειας όταν η Πολιτεία τη χρειάζεται.

Η προσφορά είναι άμεση και πολυδιάστατη, με παροχή Μέσων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει ανάγκη, όπου υπάρχει πρόβλημα, όπου υπάρχει συμπολίτης μας που χρειάζεται βοήθεια.

Έτσι και στους σεισμόπληκτες της Ελασσόνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους και συνεχίζουν να τους στηρίζουν.

6 1

Οι δράσεις του ΓΕΕΘΑ

Συνεχίζει να λειτουργεί Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο που συγκροτήθηκε σε χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει το ΓΕΕΘΑ, στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο, παρέχοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για την εκτέλεση του έργου της. Ταυτόχρονα έχει διατεθεί προσωπικό για την λειτουργία του και σύνδεσμοι για τον συντονισμό των δράσεων της ΓΓΠΠ με τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων οποίο συνδράμει στον συντονισμό, στη σίτιση, στην στέγαση (για την τοποθέτηση σκηνών) και την φύλαξη των πληγέντων περιοχών.

Εξακολουθεί να παρέχει μερίδες φαγητού για σίτιση στα χωριά, Δαμάσι, Ζάρκος και στο Δήμο Τυρνάβου.

Προώθησε μηχανοκίνητα μέσα και κινητά μαγειρεία στις εν λόγω περιοχές, ενώ μηχανήματα του Μηχανικού στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

Παρήχει επισηε με τη μέριμνα της 1ης Στρατιάς, σκηνικό υλικό και εφόδια στις περιοχές χ. Δαμάσι,, χ. Πραιτώρι,, χ. Ζάρκος (Δ. Φαρκαδώνας), Δήμο Τυρνάβου, Δήμο Ελασσόνας, και χωριά Κρήνη και Γριζάνο του Δήμου Τρικάλων.

Εφόσον απαιτηθεί, το ΓΕΕΘΑ τηρεί σε ετοιμότητα 1 ώρας προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς για άμεση συνδρομή. Επίσης βρίσκεται σε ετοιμότητα κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλόλητας κτιρίων.

Επιπλέον και κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, χορηγείται κατ’ εξαίρεση επιπλέον άδεια μέχρι 5 ημερών, στο Στρατιωτικό και Πολιτικό προσωπικό των Ε.Δ. που υπηρετεί, κατάγεται ή έχει άμεσο συμφέρον στις πληγείσες περιοχές και έχει πληγεί η περιουσία του.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *