Σεισμός στην Κροατία: Η Ελλάδα έστειλε άμεσα βοήθεια με εντολή Μητσοτάκη

cf83ceb5ceb9cf83cebccf8ccf82 cf83cf84ceb7cebd cebacf81cebfceb1cf84ceafceb1 ceb7 ceb5cebbcebbceacceb4ceb1 ceadcf83cf84ceb5ceb9cebbceb5
AP 20365429642586

Καταστροφικό ήταν το «χτύπημα» του Εγκέλαδου στην Κροατία, μετά τον χθεσινό (30/12) σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα. Μάλιστα, ο… χορός των δονήσεων συνεχίζεται, με τους μετασεισμούς να είναι συνεχείς. Επίσης, οι καταστροφές που έχουν προκληθεί είναι μεγάλες, ενώ και τα θύματα είναι αρκετά.

Άμεση ήταν η συνδρομή της Ελλάδας στο αίτημα της κυβέρνησης της Κροατίας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την αποστολή βοήθειας προς αντιμετώπιση των συνεπειών από τον σεισμό.

Ειδικότερα, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, διαθέτει προς τις κροατικές Αρχές για αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει εξαιτίας του σεισμού και για την ανακούφιση των πληγέντων, σκηνές, αναδιπλούμενα κρεβάτια, υπνόσακους, κλινοσκεπάσματα και θερμάστρες.

Σημειώνεται ότι, η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την ετοιμότητά της να αποστείλει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις κροατικές Αρχές, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας ευρωπαϊκής συνδρομής στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα προς διάθεση είδη μεταφέρονται στην Κροατία με αεροσκάφος C-130, ενώ την αποστολή συνοδεύουν στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *