Σεξουαλική κακοποίηση από τραυματιοφορέα στο «Αγία Σοφία»: 6 και 8 ετών τα θύματά του

cf83ceb5cebecebfcf85ceb1cebbceb9cebaceae cebaceb1cebacebfcf80cebfceafceb7cf83ceb7 ceb1cf80cf8c cf84cf81ceb1cf85cebcceb1cf84ceb9cebf
facebookpaidon agia sofia

Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα ο οποίος υπηρετεί επί 30 χρόνια στο νοσοκομείο Παίδων και ο οποίος καταγγέλλεται για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών ηλικίας 6 και 8 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΔΕ, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα Espresso, το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 29 Ιανουαρίου σε βάρος ενός 6χρονου κοριτσιού.

«Ενώ το παιδί ήταν υπό γενική αναισθησία και ακάλυπτο και η ίδια βρισκόταν σκυφτή σε θέση δεξιόθεν πλαγίως της ασθενούς, όταν όρθωσε το σώμα της, είδε τον τραυματιοφορέα να αποσύρει γρήγορα το χέρι από το αιδοίο του παιδιού… Κατόπιν της δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα από το αιδοίο του παιδιού οφείλεται στο γεγονός ότι το μάτι της είχε πέσει πάνω στο χέρι του» περιγράφει στην ΕΔΕ μια ειδικευόμενη γιατρός.

Για το δεύτερο κορίτσι, ηλικίας 8 ετών, στην ΕΔΕ αναφέρεται ότι ήταν και αυτό σε αναισθησία με νοσηλεύτρια να περιγράφει ότι διαπίστωσε την ύπαρξη αίματος κοντά στα γεννητικά όργανα του παιδιού ενώ ταυτόχρονα είδε να έχει παρόμοιο χρωματισμό ένα από τα γάντια του 50χρονου.

«Κατά τη φάση της εισαγωγή της αναισθησίας και ενώ ο τραυματιοφορέας με το δεξί του χέρι είχε σταθεροποιήσει το παιδί για την αποφυγή αντιδραστικών κινήσεων, με το αριστερό του χέρι που ήτο πιο κάτω από την ειδική ποδιά του παιδιού, η οποία ήταν τραβηγμένη μέχρι την υπομφάλια υπερηβική χώρα της ασθενούς, είδε να κάνει κινήσεις προώθησης-επαναφοράς που διήρκεσαν ελάχιστα, οι οποίες επαναλήφθηκαν έπειτα από λίγο… Νιώθοντας ταραχή και με σκοπό να διαπιστώσει την πραγματική θέση του του αριστερού του χεριού, σήκωσε απότομα την κουβέρτα οπότε είδε το χέρι του στην αιδοιομηρική πτυχή με τον δείκτη στη μεσότητα των έξω γεννητικών οργάνων ως μη όφειλε».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 50χρονος στην ανωμοτί κατάθεσή του υποστήριξε ότι «δεν έχει κατανοήσει επαρκώς το περιεχόμενο, τη σημασία και τη βαρύτητα των πράξεών του».

Τα δημοσιεύματα έχουν ήδη προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξημέρωσε…νέο lockdown: Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για καταστήματα, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *