Σε απομόνωση θα μπορούν να μπουν οι Γάλλοι μαθητές ενόψει Χριστουγέννων για να προστατέψουν τις οικογένειές τους

cf83ceb5 ceb1cf80cebfcebccf8ccebdcf89cf83ceb7 ceb8ceb1 cebccf80cebfcf81cebfcf8dcebd cebdceb1 cebccf80cebfcf85cebd cebfceb9 ceb3ceaccebb
AP 20245287490747

Την επιλογή να μην πάνε σχολείο και να μείνουν στο σπίτι την Πέμπτη και την Παρασκευή (πριν τις γιορτές) αν οι οικογένειές τους θέλουν να αυτοαπομονωθούν ενόψει Χριστουγέννων δίνει στους μαθητές η Γαλλία.

Το ιατρικό συμβούλιο που συμβουλεύει την κυβέρνηση για την COVID-19 δήλωσε προχθές, Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι οικογένειες που σχεδιάζουν να υποδεχθούν ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι συγγενείς, θα μπορούσαν να κάνουν καραντίνα μιας εβδομάδας πριν εφόσον αυτό είναι δυνατό.

Τα σχολεία δεν θα πρέπει να τιμωρήσουν τα παιδιά που θα χάσουν τις τελευταίες δύο ημέρες του ακαδημαϊκού τριμήνου, ανέφερε το συμβούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υποστηρίζει τη σύσταση, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζακ Καστέξ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1: «Ασφαλώς».

Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη προσπαθούν να δουν πώς θα αναχαιτίσουν ένα ισχυρό δεύτερο κύμα του ιού την ώρα που οι οικογένειες λαχταρούν να συγκεντρωθούν για τις γιορτές.

Η Γαλλία καθυστερεί το άνοιγμα των θεάτρων, των μουσείων και των κινηματογράφων και επαναφέρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα, ενώ η Ολλανδία μπαίνει σε δεύτερο αυστηρό lockdown και η Γερμανία κλείνει τα καταστήματα που δεν πουλούν είδη πρώτης ανάγκης από αύριο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *