Σε καραντίνα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας που ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού

cf83ceb5 cebaceb1cf81ceb1cebdcf84ceafcebdceb1 cebf cf80cf81cf8cceb5ceb4cf81cebfcf82 cf84ceb7cf82 ceb2cebfcf85cebbceb3ceb1cf81ceafceb1
AP 19269519909445

Σε καραντίνα θα πρέπει να μπει ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ήρθε σε επαφή με έναν υψηλόβαθμο στρατιωτικό, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο Ράντεφ βρισκόταν από τη Δευτέρα στην Εσθονία, όμως διέκοψε την επίσκεψή του και επέστρεψε σήμερα (20/10) το βράδυ στη Σόφια. Στο αεροδρόμιο έδειξε στους δημοσιογράφους τα αποτελέσματα ενός τεστ (ήταν αρνητικό) που έκανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας, Κοσταντίν Ανγκέλοφ, είπε ότι ο πρόεδρος πρέπει να αυτοαπομονωθεί για προληπτικούς λόγους, μετά την επαφή του με τον επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν είναι σαφές αν ο Ράντεφ θα υποβληθεί σε νέο τεστ ή πόσο διάστημα θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα. Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει συμπτώματα.

«Από την έναρξη της κρίσης της Covid-19 έχω έρθει σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα, όμως τηρώ αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα και δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε έχω τώρα. Είμαι σε τέλεια φυσική κατάσταση, χωρίς κανένα σύμπτωμα μόλυνσης», είπε.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *