«Σε κατ΄οίκον περιορισμό» στην πρωτεύουσα Ναϊπιντάου βρίσκεται η πρώην ηγέτιδα της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία ανατράπηκε την περασμένη Δευτέρα από ένα πραξικόπημα. Όπως δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του κόμματός της, του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (NLD) βρίσκεται «σε καλή υγεία».

«Βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό (…) και σε καλή υγεία στην κατοικία της», δήλωσε ο Τσι Τόι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία. Σε βάρος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παραβίαση ενός δυσνόητου εμπορικού κανονισμού. Πολλά άλλα στελέχη του κόμματος έχουν επίσης συλληφθεί.

Νωρίτερα, ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή του στην εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής και είπε ότι θα βοηθήσει όσους συνελήφθησαν ή απολύθηκαν επειδή αντιτέθηκαν στο πραξικόπημα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το κόμμα κατήγγειλε το πραξικόπημα και την κράτηση της Σου Κι χαρακτηρίζοντάς τες «απαράδεκτες» και ανέφερε πως είναι υποχρέωσή του να παράσχει βοήθεια σε όσους υπέστησαν κυρώσεις για την εναντίωσή τους στην κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό.

TAGS