Σε νέα καραντίνα το Γιβραλτάρ – Υποψίες για εμφάνιση της βρετανικής μετάλλαξης

cf83ceb5 cebdceadceb1 cebaceb1cf81ceb1cebdcf84ceafcebdceb1 cf84cebf ceb3ceb9ceb2cf81ceb1cebbcf84ceaccf81 cf85cf80cebfcf88ceaf
gibraltar

Το Γιβραλτάρ ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλει μια νέα καραντίνα διάρκειας 2 εβδομάδων εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, για την οποία οι αρχές υποψιάζονται το νέο στέλεχος που αναγνωρίστηκε στη Βρετανία.

Η καραντίνα θα τεθεί σε ισχύ στις 22.00 τοπική ώρα και οι 34.000 κάτοικοί της περιοχής δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους παρά μόνο για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να πάνε στην εργασία τους, να ασκηθούν ή να επισκεφθούν τον γιατρό.

Σε έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων υπερδιπλασιάστηκε στο Γιβραλτάρ, από τα 1.035 στις 2 Δεκεμβρίου στα 2.304 σήμερα, έγινε γνωστό από τον πρωθυπουργό Φαμπιάν Πικάρντο.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην κοινότητά μας είναι πολύ αυξημένος και ανησυχητικός», δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, εκτιμώντας πως ο ιός εξαπλώνεται “ταχύτερα απ’ όσο μπορούμε να το ελέγξουμε».

Οι αρχές φοβούνται ότι η αναζωπύρωση της επιδημίας συνδέεται με το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία τον Νοέμβριο, αν και το Γιβραλτάρ έχει μέχρι στιγμής καταγράψει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

«Η συμπεριφορά του ιού, με μια τόσο μαζική μόλυνση, υποδηλώνει πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα μετάλλαξη, περισσότερο μεταδοτική. Όμως, δεν μπορούμε να το αποδείξουμε γενετικά», συμπλήρωσε ο Πικάρντο.

Το Γιβραλτάρ κατέγραψε τον πρώτο θάνατο ασθενούς με Covid-19 στις 11 Νοεμβρίου. Έως σήμερα, μετρά 7 θανάτους στο σύνολο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *