Σε πλήρη εφαρμογή ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους

cf83ceb5 cf80cebbceaecf81ceb7 ceb5cf86ceb1cf81cebccebfceb3ceae ceb7cebbceb5cebacf84cf81cebfcebdceb9cebaceae cf80cebbceb1cf84cf86cf8c
facebookipourrgeio metanasteusis

Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα on-line αιτήσεων άδειας διαμονής στη χώρα για εξαιρετικούς λόγους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, μέσω της διαδικασίας αυτής είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης χορήγησης σε ενήλικες με επταετή συνεχή διαμονή στη χώρα, ανήλικα προστατευόμενα μέλη και γονείς ανήλικων ημεδαπών.

Πρόκειται, σημειώνεται, για μια πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία αφού δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, κατά τη διαδικασία υποβολής πρωτοκόλλησης και έκδοσης της τελικής απόφασης για την άδεια παραμονής.

Από τις 15 Απριλίου, οπότε ξεκίνησε να λειτουργεί η πλατφόρμα, μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 2.156 αιτήσεις, το 90% των οποίων στην Αττική.

«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε ένα υπουργείο ευέλικτο, λειτουργικό και πλήρως ψηφιοποιημένο», σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, επισημαίνει ότι «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το σύνολο των διαδικασιών για την έκδοση όλων των περιπτώσεων αδειών παραμονής στη χώρα μας θα έχει περάσει στην ηλεκτρονική εποχή».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: «Κλείδωσε» το άνοιγμα από Δευτέρα – Τι θα συμβεί με το SMS στο 13033

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *