Σκάνδαλο σεξουαλικών κακοποιήσεων κλονίζει το «The Voice» – Σταματά η προβολή του μετά τις καταγγελίες

cf83cebaceaccebdceb4ceb1cebbcebf cf83ceb5cebecebfcf85ceb1cebbceb9cebacf8ecebd cebaceb1cebacebfcf80cebfceb9ceaecf83ceb5cf89cebd ceba

«Δεν μπορώ να σας πω αν το “The Voice” θα επιστρέψει του χρόνου ή αν δεν θα επιστρέψει ποτέ», δήλωσε ο δημιουργός του σόου.

Ο παραγωγός John de Mol, δημιουργός τoυ παγκοσμίως επιτυχημένου «The Voice», απάντησε στις πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από μέλη του προσωπικού του «The Voice of Holland», της αυθεντικής ολλανδικής έκδοσης του μουσικό διαγωνισμού.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL σταμάτησε τη μετάδοση του «The Voice of Holland» μετά τη δημοσιοποίηση από τοπικό ερευνητικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα πολλαπλών ισχυρισμών για ανάρμοστη συμπεριφορά και κακοποίηση για περισσότερο από μια δεκαετία από δύο διάσημους κριτές του σόου, τον τραγουδιστή Marco Borsato και τον ράπερ Ali B., καθώς και από τον επικεφαλής της μπάντας του σόου, τον Jeroen Rietbergen. Ο τελευταίος είναι παντρεμένος με την Ολλανδή προσωπικότητα Linda de Mol, γεγονός που τον καθιστά συγγενή εξ αγχιστείας του John de Mol.

Τα βρετανικά ITV Studios, τα οποία αγόρασαν την εταιρεία παραγωγής Talpa του John de Mol το 2015 και είναι παραγωγοί των εκδόσεων του «The Voice» σε όλο τον κόσμο, δήλωσαν ότι «σοκαρίστηκαν» από τις καταγγελίες και διέταξαν τη διεξαγωγή εξωτερικής έρευνας για τις κατηγορίες, αναφέρει το «The Hollywood Reporter».

Ο John De Mol αρχικά αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά μίλησε στο ερευνητικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό περιοδικό «Boos» αφού του έδειξε την έκθεσή του για τους τις κατηγορίες. Το «Boos» μετέδωσε αμοντάριστη ολόκληρη τη συνέντευξη στο τέλος του ρεπορτάζ του. Η εκπομπή αναρτήθηκε στο YouTube και έχει ήδη λάβει πάνω από 7,8 εκατομμύρια προβολές.

Ο De Mol δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τις καταγγελλόμενες κακοποιήσεις και ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκτελεστικός παραγωγός του «The Voice of Holland» από την έναρξή του το 2010 έως το 2019- έλαβε γνώση μόνο μιας καταγγελίας, που αφορούσε τον Rietbergen, το 2019. Ο επικεφαλής της μπάντας έχει παραδεχτεί ότι έστειλε σεξουαλικές εικόνες και μηνύματα σε διαγωνιζόμενους του «The Voice» και παραιτήθηκε από το σόου το περασμένο Σάββατο.

«Στην αρχή έμεινα άφωνος, μετά εξοργίστηκα», θυμήθηκε ο de Mol, μόλις άκουσε την πρώτη καταγγελία εναντίον του Rietbergen. «Του τηλεφώνησα και του είπα: “Έλα εδώ τώρα”. Του φώναζα για 30 λεπτά, έπρεπε να συγκρατηθώ για να μην τον χτυπήσω στο πρόσωπο».

The Voice - Hit Channel

Ο John De Mol ισχυρίζεται ότι η ομάδα παραγωγής του «The Voice» ζήτησε συγγνώμη από την καταγγέλλουσα και ειδοποίησε τον Rietbergen ότι θα απολυόταν αν γινόταν γνωστό και άλλο περιστατικό. Αλλά ο de Mol δήλωσε ότι δεν είχε καμία γνώση της καταγγελλόμενης σεξουαλικής κακοποίησης από τον Marco Borsato καθώς και από τον Ali B., ο οποίος κατηγορείται ότι άγγιξε ανάρμοστα ανήλικους διαγωνιζόμενους του «The Voice Kids».

Αρκετοί πρώην διαγωνιζόμενοι του «The Voice of Holland» έχουν προβεί σε καταγγελίες κατά του Ali B., μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ο ράπερ τη βίασε στο στούντιο ηχογράφησής του. Και οι δύο καλλιτέχνες αρνούνται τις κατηγορίες.

Ο John De Mol δήλωσε ότι δεν υποβλήθηκε καμία καταγγελία εναντίον των δύο ανδρών και ότι δεν γνώριζε για οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά δήλωσε ότι αν οι ισχυρισμοί αποδειχθούν αληθινοί, «αισθάνομαι απολύτως υπεύθυνος».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι είδα πράγματα και προσπάθησα να τα συγκαλύψω ή ότι ανέχτηκα πράγματα που δεν θα έπρεπε να ανέχομαι. Αυτή η συζήτηση αφορά ένα πράγμα: έχουν πληγωθεί άνθρωποι. Υπάρχουν θύματα και τα συμφέροντά τους πρέπει να προηγούνται», είπε.

Ο John De Mol δεν συμμετέχει πλέον στο «The Voice», αλλά δήλωσε ότι συμφωνεί με την απόφαση του RTL να σταματήσει την προβολή του σόου ενώ τα ITV Studios διεξάγουν έρευνα.

«Νομίζω ότι θα μπορέσετε να αρχίσετε να συζητάτε για το μέλλον του “The Voice” μόνο όταν αποκαλυφθούν όλα. Δεν μπορώ να σας πω αν το “The Voice” θα επιστρέψει του χρόνου ή αν δεν θα επιστρέψει ποτέ», είπε για την ολλανδική έκδοση του μουσικού διαγωνισμού.

ΠΗΓΗ