Σκληρή απάντηση Αθήνας σε Τσαβούσογλου: «’Έχετε ξεφύγει και της απλής λογικής»

cf83cebacebbceb7cf81ceae ceb1cf80ceaccebdcf84ceb7cf83ceb7 ceb1ceb8ceaecebdceb1cf82 cf83ceb5 cf84cf83ceb1ceb2cebfcf8dcf83cebfceb3cebb
facebookYPEJ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, τονίζει πως η Αθήνα απορρίπτει «εν τω συνόλω τους» τις πρόσφατες αιτιάσεις Τούρκων αξιωματούχων για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα, αναφορικά με την αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απάντησε λέγοντας πως, «δεν συνάδουν με βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου» αλλά και «ξεφεύγουν και της απλής λογικής».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε πως η Αθήνα απορρίπτει «εν τω συνόλω τους» τις «πρόσφατες αιτιάσεις Τούρκων αξιωματούχων για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου».

«Οι εν λόγω αιτιάσεις όχι μόνο δεν συνάδουν με βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά ξεφεύγουν και της απλής λογικής» ξεκαθάρισε .Αφού επεσήμανε πως η ελληνική πλευρά έχει εκφράσει τη θέση της επί του ζητήματος «επανειλημμένα και δημόσια».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Σχετική επιστολή έχει αποσταλεί από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού αυτού. Ομοίως, η Ελλάδα απορρίπτει τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, αιτιάσεις, οι οποίες αγνοούν, για μια ακόμα φορά, τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας .Οι αιτιάσεις αυτές, συν τοις άλλοις, στηρίζονται σε ένα ανυπόστατο, άκυρο και παράνομο “μνημόνιο”. Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και είναι πρόθυμη να διεξάγει εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, στη βάση των αρχών αυτών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ξέφυγε» πάλι ο Τσαβούσογλου: Θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία στα στρατικοποιημένα νησιά

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.