Σοφία Αρβανίτη: H Bonnie Tyler ήρθε σε μαγαζί που τραγουδούσα για να με καμαρώσει

cf83cebfcf86ceafceb1 ceb1cf81ceb2ceb1cebdceafcf84ceb7 h bonnie tyler ceaecf81ceb8ceb5 cf83ceb5 cebcceb1ceb3ceb1ceb6ceaf cf80cebfcf85 cf84
sofia arbaniti

Η εκπομπή «Πάμε Δανάη» έκανε ένα flashback στην ζωή και την καριέρα της αγαπημένης τραγουδίστριας, Σοφίας Αρβανίτη.

Η τραγουδίστρια Σοφία Αρβανίτη, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, μίλησε για την καριέρα της και για τις συνεργασίες της που άφησαν εποχή.

«Το ντουέτο με την θεά Bonnie Tyler ήταν συγκλονιστικό. Εκείνη την περίοδο εργαζόμουν με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη «Σφεντόνα» και η Bonnie Tyler ήρθε και με καμάρωσε να τραγουδάω μαζί του.

Η Bonnie Tyler είχε πάρει μια ερασιτεχνική κάμερα που είχαμε και τράβαγε κι εκείνη και αστειευόταν μαζί μας. Για το κομμάτι «Μη μου μιλάς για καλοκαιριά» έπρεπε να περάσω οντισιόν και είχα πάρα πολύ μεγάλη αγωνιά. Ο Μιχάλης Ρακιντζής δεν το έγραψε για μένα.

Μου είπε «έχω κάποια τραγούδια στο συρτάρι, θέλεις να τα ακούσεις, μήπως βρούμε κάτι;», ανέφερε αρχικά η Σοφία Αρβανίτη.

«Δεν ξέρω από τί το εμπνεύστηκε, είναι ένα δικό του κομμάτι που αφορά στο δικό του παρελθόν και δεν τον ρώτησα ποτέ», δήλωσε η Σοφία Αρβανίτη.

Για το τραγούδι «Μπλέχτηκα» είχαν γίνει δυο video clip. Έχει επικρατήσει το πρώτο που φαίνεται σαν ντουέτο με τον Μιχάλη Ρακιντζή. Έκανα όμως το «μπλέχτηκα» με τον Παύλο Ευθυμίου σε ένα νησί μόνη μου. Την περίοδο που έγραψα το κομμάτι «Ζωή σαν πορτοκάλι» είχα πολλά πράγματα να πω γιατί μου είχαν συμβεί πάρα πολλά.

Το κομμάτι το εμπνεύστηκα καθώς πήγαινα στην Αίγυπτο με ένα κρουαζιερόπλοιο. Ήμουν στο κατάστρωμα με ντάλα ήλιο και είχα τη μουσική του Σπύρου Πάζιου στα αυτιά μου και αποτύπωσα μαζί με τις εμπειρίες μου, αυτό που συνέβαινε. Δεν πιστεύω στον γάμο. Πιστεύω ότι ο γάμος «σκοτώνει» τον έρωτα», πρόσθεσε.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στα μαγαζιά που εμφανιζόταν αλλά και στους δίσκους της.

«Το μαγαζί «Μόστρου» στην Πλάκα, έκλεινε βραδιές με ξένα γκρουπ και τους έδειχνα πως είναι η ελληνική μουσική. Νωρίτερα πήγαινα και έκανα μαθήματα χορού και μετά, μαθήματα φωνητικής. Το βράδυ πήγαινα στου «Μόστρου» με τη μηχανή. Ήμουν όλη τη μέρα με τη μηχανή, ντυμένη με μια στολή βινύλ. Πήγαινα νωρίτερα και έλεγα στην ορχήστρα «μπορούμε σας παρακαλώ, πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα, να δω πώς είναι να τραγουδάς με μικρόφωνο και με ορχήστρα;», επεσήμανε χαρακτηριστικά η Σοφία Αρβανίτη.

Τέλος, δήλωσε πως, «το κεφάλαιο διασκευές ξεκίνησε πέρυσι με το «Αν μια μέρα σε χάσω». Μετά έκανα το τραγούδι «Να κοιμηθούμε αγκαλιά» και το «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω» στο οποίο με συνοδεύει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ